MATARENA

Matarena AS

OM OSS
strek_matarena

Matarena formidler kunnskap om bærekraftig lokalmat fra sjø og land. Dette gjør vi ved å arrangere ulike matevents, drive med kompetansebygging i ulike nettverk, gjennom prosjektutvikling og rådgivning.

Matsektoren er i stadig utvikling. Kunnskap om bærekraftige råvarer er essensielt for å kunne videreutvikle landbruket og sjømatnæringen. Matarena kobler alle delene av verdikjeden for å heve og bygge kompetanse om bruk, distribusjon og markedsføring av bærekraftig lokalmat fra sjø og land.

Matarena AS ble etablert i 2014, etter et ønske om å utvikle samarbeidet mellom sjømat- og landbruksnæringen. Den viktige koblingen mellom sjømat- og landbruksnæringen ble identifisert.

Matarena, eiere og styret

ORGANISERING
strek_matarena

Eiere:
Selskapet er eid av Foreningen Smak av kysten (51%), HMP Bergen (18,52%), Hordaland Bondelag (15,48%), Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonene i Hordaland og Sogn og fjordane (5%), Hanen Vest (5%) og Bondens marked (5%).

Styret:
Styret består av Nils Bjørke (leder), Eric Saudan (nestleder), Torstein Hatlevik, Hilde Lerøy og Kjersti Linn Bakke Hopland.

Ansatte:

Alexandra Krage Angell, Daglig leder – prosjektleder:
Alexandra Krage Angell har mange års erfaring fra ledende stillinger i reiselivet og sjømatnæringen. I 10 år jobbet hun som prosjektleder på Norsk Sjømatsenter med ansvar for bl.a. utvikling og drift av sjømatnettverket Smak av kysten, organisering av møteplasser og messer, konsept- og produktutvikling og markedsføring.

Ingerid Wembstad, Kommunikasjonssjef – prosjektleder:
Ingerid Wembstad har en bred arbeidserfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og lang erfaring innen blant annet markedsføring, merkevarebygging, strategi, prosjektarbeid, produktutvikling og ledelse.

Johan Henrik Kintzell Frøstrup- prosjektleder:
Johan Henrik Kintzell Frøstrup er vår nyansatte prosjektleder. Johan er utdannet økonom fra NHH i Bergen og har en mastergrad i matkultur og kommunikasjon fra det gastronomiske universitetet i Italia. Han har inngående kunnskap og forståelse for bærekraftig matproduksjon både innenfor landbruk og sjømat. Han har tidligere jobbet som trainee i et år for Norges Sjømatråd, der han har fungert som rådgiver for norske importører og eksportører. Johan står klar til å bistå din bedrift med kommunikasjon, produktutvikling og markedsføring av bærekraftig lokalmat fra sjø og land.

I tillegg kjøper vi inn tjenester av samarbeidspartnere for å få tilgang på etterspurt kompetanse og nettverk.

VÅRE HOVEDPROSJEKTER
strek_matarena

Smak av kysten
Smak av kysten er Norges største gastronomiske nettverk, med fokus på sjømat. 70 medlemsbedrifter representerer hele verdikjeden fra fiskemottak/ produsent/ grossiste og frem til fiskebutikk og restaurant. Sammen jobber bedriftene med langsiktig kompetanseutvikling, nettverksbygging og samarbeid for å utvikle kvalitet og mangfold av norsk sjømat. Smak av kysten byr på de ekte sjømatopplevelsene!

Bergen Matfestival
Bergen Matfestival arrangeres av Matarena AS, overtatt i 2016 etter Fylkesmannen i Hordaland som har drevet festivalen i 14 år. Bergen Matfestival er landets største lokalmatfestival, og er en viktig arena for presentasjon og salg av bærekraftig lokalmat i Hordaland og Sogn og Fjordane og synliggjøring av vår stolte matkultur og historie. Med hele verdikjeden tilstede; fra lokalmatprodusenter fra landbruks- og sjømatnæringen, restauranter og sluttbrukere, ser vi muligheten til å bli den viktigste årlige arena for presentasjon av gode lokalmat initiativ og synliggjøring av Bergens medlemsskap i UNESCOs nettverk for kreative byer ¨City of Gastronomy¨.

Møteplass Mat
Møteplass Mat er en samarbeids- og utviklingsarena for landbruk, sjømat, reiseliv og forskning i Hordaland. Årlig gjennomføres tre møter med ulike tema som skal bidra til økt samhandling i hele verdikjeden, på tvers av sjømat- og landbruksnæringen spesielt. Matarena AS er ansvarlig for gjennomføring av møteplassen, i tett samarbeid og med finansiering fra Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Fylkesmannen i Hordaland.