Velkommen til langbordet

Torsdag 10.desember inviteres hele Bergen til et felles måltid, for å feire byens jubileum. Vi gjør som vi pleier til viktige fester; lager god mat, dekker bord, pynter oss og finner sammen rundt et festprogram – både hjemme og på byens restauranter.

Bli med når vi feirer sammen – med kokkenes beste jubileumsmenyer, bergensmat hjemme og et felles festprogram. Dette festbordet har plass til alle!

Feiringen strekker seg inn i alle hjem, til alle kjøkkenbord og spisestuer, til sofakroken, godstolen på hytten, til bålet på Fløyen og ut på byens restauranter. Det blir jubileumsmenyer og mini-konserter på restaurantene og mulighet for å bestille lokale retter og råvarer rett hjem. Vil du feire med å lage din egen festmat deler vi oppskrifter, og setter sammen en storslått sending som vi alle kan samles rundt.

Enten du sitter alene eller sammen med andre, er du hjertelig velkommen til et stort og bredt fellesskap av bergensere i alle aldre. Vi forenes av at vi er her akkurat nå, i denne byen omgitt av fjell.

Vi er Bergen. Vi feirer sammen og hver for oss!


Bli med når hele Bergen feirer

På restaurant

BB2R2840-1

Restaurantene slår på stortromma når Hele Bergen feirer. Klikk inn på dine favorittsteder og se de unike festmenyene. Restaurantene arrangerer mini-konserter og finner frem de beste råvarene og børster støv av klassiske bergensretter under feiringen. Fra street food til røkerumpe med trøffelveloute. Valget er ditt.

Med take-away

kranen-2-1

Lyst å feire med restaurantmat hjemme? Her finner du oversikten over hvem som leverer jubileumsmaten på døren – og hvor du kan hente selv. Velg mellom jubileumsmiddag fra Søtt+Salt, DIGGbox fra Colonialen og mye mer.

med gavekort

Til venner, kollegaer eller familie. Er du på jakt etter et alternativ til det tradisjonelle julebordet? På bergensrestaurantene kan dere feire i små kohorter. Eller kanskje jubileumsmiddag hjem på døren er riktig alternativ for dere? Gavekortene finner du her.

med oppskrifter

persetorsk

Hvilken bedre måte å hylle Bergen på enn å lage din favoritt-bergensmat hjemme på kjøkkenet? Ved å trykke på overskriften finner du typiske tradisjonsretter fra Bergen som du enkelt kan lage hjemme. Oppskriftene er laget av dyktige lokale kokker.

med de beste råvarene

121139631_4788486154525029_7812913571934750675_o

Reindyrka er blant butikkene som leverer lokale råvarer rett hjem i hele Bergen. Klikk her for å sende dem en liste over ingrediensene du trenger til festmiddagen.

Med direktesending

thumbnail_image002

Vi må feire hver for oss, men det betyr ikke at vi ikke kan feire sammen. Vi setter opp en studio-sending og bringer den gode feststemningen inn i stuen til deg. Lenke til sendingen kommer når vi nærmer oss.

med lokale mini-konserter

I forbindelse med jubileumsfeiringen har bergensrestaurantene slått seg sammen med lokale artister, som holder mini-konserter inne på restaurantene. Hvem som spiller hvor blir en overraskelse. Dette vil du ikke gå glipp av.

med enkle, rimelige retter

Morten-speket

Det enkle er ofte det beste. Her finner du kokkens festmeny; tre enkle oppskrifter med råvarer du finner på nærbutikken. Velg mellom fisk, kjøtt eller vegetarmat.