FAT Event

Fagsamling Kristiansand

Fagsamling Kristiansand 1587 2245 Matarena

Fokus på mindre brukte arter og ulike typer hvitfisk.

Fagsamling Trondheim

Fagsamling Trondheim 1587 2245 Matarena

Fokus på Skalldyr og tang og tare.

Lokal studietur til Hummerparken og Scalmarin på Sotra

Lokal studietur til Hummerparken og Scalmarin på Sotra 1587 2245 Matarena

Basiskunnskap

Basiskunnskap 1920 1200 Matarena

Fra 09:00 til 10:30 kommer Mattilsynet og gir nyttig informasjon om regelverket rundt matproduksjon, merking og emballering av produkter. Det blir satt av tid til dialog, spørsmål og svar.

EMBALLERING Fra 10:45 til 16:00
Hvordan utvikle miljøvennlig og praktisk emballasje som
også bygger din merkevare og ikke minst SELGER GODT!
– Vi inviterer trykkeriet Molvik som utvikler bærekraftig
og miljøvennlig emballering og som vil gi gode råd og
praktiske eksempler som er i tråd med Mattilsynets
bestemmelser. Overhaus blir invitert med og vil gi råd
rundt utvikling av salgbare, merkevarebyggende design.
– Vi utveksler erfaringer med egen emballasje i gruppen.
Alle tar med noen av egne eksempler.Fra 10:45-16:00.

Sted: Litteraturhuset
Østre Skostredet 5, 5017 Bergen.

WORSKHOP-Kokken møter bonden

WORSKHOP-Kokken møter bonden 1920 1200 Matarena

På årets LOKALMATPRODUSENT OG KOKK WORKSHOP blir kreativitet, harmoniske og gjerne uventede smaker og råvare kombinasjoner satt i et herlig samspill.
Du får tilbakemelding på dine råvarer og produkter og gode tips til innovative kombinasjoner og forbedringer.

Noen av de aller beste kokkene i Bergen vil også gi deg innspill på hvordan lage knallgode og salgbare småretter som du kan selge på Bergen Matfestival og på andre markedsplasser/festivaler.
SJEKK DETALJERT PROGRAM HER: WORKSHOP-MATARENAS KOMPETANSENETTVERK 17. feb. 2020

Sted: Spesialgrossisten Troye
Kokstadvegen 35B, 5257 Kokstad

Inspirasjonssamling 10 mars 2020

Inspirasjonssamling 10 mars 2020 1920 1200 Matarena

Under årets inspirasjonssamling samler vi alle de dyktige deltakerne i begge nettverkene våre, Smak av kysten og Matarenas Kompetansenettverk.

Tema for årets samling er RETROVASJON – innovasjon med utspring i tradisjon.

Sjekk det spennende programmet her:
Inspirasjonssamling 10. mars 2020_Matarenas Kompetansenettverk

 

 

Matarenas Kompetansenettverk – Merkevarebygging

Matarenas Kompetansenettverk – Merkevarebygging 1920 1280 Matarena

Dag 1: Bygg en sterk merkevare, kommuniser effektivt med forbrukeren, og skill deg ut fra konkurrentene

Dag 2: Vi jobber videre med merkevarebygging.
Siste del dag 2: Emballering og merking. Utveksling av erfaring med ulik emballasje og merking.

Mer informasjon kommer.

Bli kjent med de ukjente skalldyrene!

Bli kjent med de ukjente skalldyrene! 4272 2848 Matarena

Den 15.oktober samles kokker, produsenter og fiskehandlere i Øygarden hos Scalmarin og senere på holmen hos Cornelius.

Havet byr på mange ukjente skalldyr som ikke blir benyttet i særlig grad i dag. Noen av disse artene er blitt delikatesser på flere topprestauranter rundt om i verden slik som for eksempel Maemo, Noma, Geranium eller St. John.

Og mange av artene er enda ikke oppdaget av kokkene! Sammen skal vi bygge kunnskap om fangst, bruk og håndtering av blant annet kuskjell, teppeskjell, sandskjell, rød og langpigget kråkebolle, o-skjell, strandkrabbe, albuesnegl og er vi heldige dukker det kanskje opp noe rødpølse og kongsnegl også!