Strilalam
Kortreist kvalitetslam fra helt vest mot havet.
Kortreist kvalitetslam fra helt vest mot havet.
Fakta
Kort om Strilalam
Strilalam består av seks gårder fra Sotra og omegn som produserer og foredler lokalt og kortreist kvalitetskjøtt. Siden oppstarten i 2012 har de hatt fokus på dyrevelferd og samarbeid, og kjøttet er produsert med omtanke i alle ledd. Kjøttet mørnes på gamlemåten, og resultatet er smakfullt lammekjøtt som nærmest smelter på tungen. Fra Strilalam kan man få fenalår, spekepølse, pinnekjøtt og herlige lammeskinn, og det er også mulig å få laget produkter på bestilling. Nærheten til naturen og havet er med på å bevare den gode smaken, da dyrene går fritt på saftig kulturbeite og blir fulgt med kjærlighet fra første stund.
Bøndene i Strilalam tar dyrevelferd på alvor, og tar hånd om dyrene fra fødsel til slakt. Ved å slakte i nærområdet unngås lang transport og ukjente miljøer for dyrene, og dermed reduseres faren for at sauene blir stresset. Dyrene får beite ute i blant annet den nydelige Nordsjøløypen, og sauenes velferd i hele livet bidrar til den gode kvaliteten på kjøttet. Fra Strilalam får du produkter laget med omtanke for både dyr og natur, og det kjennes på smaken.