MATARENA

VÅRE TILTAK

project_logo_bergenmatfestivalBergen Matfestival


Bergen Matfestival arrangeres av Matarena AS, overtatt i 2016 etter Fylkesmannen i Hordaland som har drevet festivalen i 14 år. Bergen Matfestival er landets største lokalmatfestival, og er en viktig arena for presentasjon og salg av bærekraftig lokalmat fra Vestlandet og synliggjøring av vår stolte matkultur og historie. Med hele verdikjeden tilstede; fra lokalmatprodusenter fra landbruks- og sjømatnæringen, restauranter og sluttbrukere, ser vi muligheten til å bli den viktigste årlige arena for presentasjon av gode lokalmatinitiativ og synliggjøring av Bergens medlemsskap i UNESCOs nettverk for kreative byer ¨City of Gastronomy¨.

Bilde1Møteplass Mat

Møteplass Mat er en samarbeids- og utviklingsarena for landbruk, sjømat, reiseliv og forskning i Hordaland. Årlig gjennomføres tre møter med ulike tema som skal bidra til økt samhandling i hele verdikjeden, på tvers av sjømat- og landbruksnæringen spesielt. Matarena AS er ansvarlig for gjennomføring av møteplassen, i tett samarbeid og med finansiering fra Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Fylkesmannen i Hordaland.

 

Foto_Cornelius_Sjømatrestaurant_06

Årlig kompetanseprogram og inspirasjonssamling i Smak av Kysten 

Matarena AS drifter og utvikler Smak av kysten- Norges største gastronomiske sjømatnettverk. Hvert år arrangeres det et kompetanseprogram og en inspirasjonssamling. Her samles produsenter, fiskehandlere, grossister og restauranter (kokker, eiere, servitører) fra hele nettverket. Målet er å inspirere og gi ny kunnskap omkring råvarer og tilberedning av sjømat. Dette er en viktig møteplass hvor deltagerne får nyttig kunnskap om de nyeste trendene og utviklingen som skjer i sjømatnæringen.