OM OSS


Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser
for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land

Hvem er vi?

Om oss

Matarena AS er koblingsboksen mellom sjømat- og landbruksnæringen. Gjennom våre nettverk bidrar vi til å øke inspirasjon og utvikle kunnskap for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land. I samarbeid med næring og FOU utvikler og styrker Matarena fagkompetansen i hele verdikjeden for lokalmat fra sjø og land.

Kompetanseutviklingen skjer gjennom utviklingsprosjekter, ulike kompetanseprogram, møteplasser, fagsamlinger, kurs, seminarer og studieturer. Matarena formidler også kunnskap om lokalmat gjennom ulike matportaler, synligjør og profilerer de ulike mataktørene ovenfor forbrukeren og kobler mat og reiselivsopplevelser.

Bakgrunn

Matarena

Matarena AS ble etablert i 2014, etter et ønske om å utvikle samarbeidet mellom sjømat- og landbruksnæringen. Den viktige koblingen mellom sjømat- og landbruksnæringen ble identifisert

Hvordan styrer vi?

Eiere

Selskapet er eid av Foreningen Smak av kysten (51%), HMP Bergen (18,52%), Vestland Bondelag (15,48%), Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonene i Vestland (5%), Hanen Vest (5%) og Bondens marked (5%

Matarena

Styret

Nina Skage

Styreleder

Torunn Stangervåg

Fra Innovasjon Norge

Christina Bollmann

Fra Fløien Servering

Odd Ohnstad

Fra Haugen Gardsmat

Fredrik Hald

Fra Smak av kysten/Lerøy

Olav Bleie

Fra Alde Sider

Jørn Erik Toppe

Fra Toppe Gartneri

Ansatte

Matarena

Daglig leder

Alexandra Krage Angell

Prosjektleder

Ingerid W. Wembstad

Prosjektleder

Marita Brodin Monsen

Daglig leder

Alexandra Krage Angell

Prosjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat

Alexandra har mange års erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, spesielt innen strategi og merkevareledelse. Hun har utviklet og drevet Smak av kysten nettverket siden 2006 og ble i 2015 ansatt til å lede Matarena med mål om å utvikle et tettere samarbeid mellom sjømat, landbruk og reiseliv. Alexandra brenner for samarbeid på tvers av aktører og bransjer og er strategisk dyktig i utvikling av nye forretningsområder og konsepter. Hun jobber tverrfaglig med prosjektutvikling og leder også en rekke møteplasser og prosjekter

Prosjektleder

Ingerid W. Wembstad

Prosjektleder for: Bergen Matfestival, Smak fra vest nettverket

Ingerid har bred erfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og erfaring innen markedsføring, merkevarebygging, prosjektledelse, produktutvikling og ledelse. Ingerid har vært ansatt siden 2016. Med stort engasjement og praktisk tilnærming er Ingerid en dyktig prosjektleder med stor gjennomføringsevne. Hun er prosjektleder for blant annet Smak fra vest nettverket med lokale mat- og drikkeprodusenter, Bergen Matfestival og for Fjord Norge sin deltakelse på Grüne Woche 2023. Ingerid er også designansvarlig i Matarena. 

Prosjektleder

Marita Brodin Monsen

Marita er prosjektleder for Smak av Kysten og kommunikasjonsansvarlig for Smak av Kysten og Matarenas prosjekter. 

Hun har lang erfaring med merkevarebygging, pressearbeid, strategisk kommunikasjon og bruk av digitale kanaler, spesielt mot en ung målgruppe. Marita har faglige bakgrunn både fra UiB og BI der hun har studert ledelse, økonomi og markedsføring, spesielt innen sjømatnæringen. Hun har vært ansatt i Matarena siden 2024. 

Alexandra Krage Angell

Daglig leder

Prosjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat

Alexandra har mange års erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, spesielt innen strategi og merkevareledelse. Hun har utviklet og drevet Smak av kysten nettverket siden 2006 og ble i 2015 ansatt til å lede Matarena med mål om å utvikle et tettere samarbeid mellom sjømat, landbruk og reiseliv. Alexandra brenner for samarbeid på tvers av aktører og bransjer og er strategisk dyktig i utvikling av nye forretningsområder og konsepter. Hun jobber tverrfaglig med prosjektutvikling og leder også en rekke møteplasser og prosjekter

Ingerid W. Wembstad

Prosjektleder

Prosjektleder for: Bergen Matfestival, Smak fra vest nettverket

Ingerid har bred erfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og erfaring innen markedsføring, merkevarebygging, prosjektledelse, produktutvikling og ledelse. Ingerid har vært ansatt siden 2016. Med stort engasjement og praktisk tilnærming er Ingerid en dyktig prosjektleder med stor gjennomføringsevne. Hun er prosjektleder for blant annet Smak fra vest nettverket med lokale mat- og drikkeprodusenter, Bergen Matfestival og for Fjord Norge sin deltakelse på Grüne Woche 2023. Ingerid er også designansvarlig i Matarena. 

Marita Brodin Monsen

Prosjektleder

Marita er prosjektleder for Smak av Kysten og kommunikasjonsansvarlig for Smak av Kysten og Matarenas prosjekter. 

Hun har lang erfaring med merkevarebygging, pressearbeid, strategisk kommunikasjon og bruk av digitale kanaler, spesielt mot en ung målgruppe. Marita har faglige bakgrunn både fra UiB og BI der hun har studert ledelse, økonomi og markedsføring, spesielt innen sjømatnæringen. Hun har vært ansatt i Matarena siden 2024. 

Vil du bli medlem i våre nettverk?

Ta kontakt

For Smak av kysten, ta kontakt med prosjektleder Alexandra Krage Angell
E: alexandra@matarena.no . T: 909 77 447

For Smak fra vest, ta kontakt med prosjektleder Ingerid W. Wembstad
E: ingerid@matarena.no . T: 994 03 999

Kontakt Matarena

Kontaktskjema