OM OSS


Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser
for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land

Hvem er vi?

Om oss

Matarena AS er koblingsboksen mellom sjømat- og landbruksnæringen. Gjennom våre nettverk bidrar vi til å øke inspirasjon og utvikle kunnskap for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land. I samarbeid med næring og FOU utvikler og styrker Matarena fagkompetansen i hele verdikjeden for lokalmat fra sjø og land.

Kompetanseutviklingen skjer gjennom utviklingsprosjekter, ulike kompetanseprogram, møteplasser, fagsamlinger, kurs, seminarer og studieturer. Matarena formidler også kunnskap om lokalmat gjennom ulike matportaler, synligjør og profilerer de ulike mataktørene ovenfor forbrukeren og kobler mat og reiselivsopplevelser.

Bakgrunn

Matarena

Matarena AS ble etablert i 2014, etter et ønske om å utvikle samarbeidet mellom sjømat- og landbruksnæringen. Den viktige koblingen mellom sjømat- og landbruksnæringen ble identifisert

Hvordan styrer vi?

Eiere

Selskapet er eid av Foreningen Smak av kysten (51%), HMP Bergen (18,52%), Vestland Bondelag (15,48%), Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonene i Vestland (5%), Hanen Vest (5%) og Bondens marked (5%

Matarena

Styret

Rita Steckmest

Styreleder

Tanja Hoel

Fra Hatch

Torunn Stangervåg

Fra Innovasjon Norge

Christina Bollmann

Fra Fløien Servering

Odd Ohnstad

Fra Haugen Gardsmat

Fredrik Hald

Fra Smak av kysten/Lerøy

Olav Bleie

Fra Alde Sider

Ansatte

Matarena

Daglig leder

Alexandra Krage Angell

Prosjektleder

Ingerid W. Wembstad

Prosjektleder

Amanda Bahl

Prosjektleder

Monica Olsen Torsvik

Prosjektkoordinator

Ingrid Wågen

Daglig leder

Alexandra Krage Angell

Prosjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat

Alexandra har mange års erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, spesielt innen strategi og merkevareledelse. Hun har utviklet og drevet Smak av kysten nettverket siden 2006 og ble i 2015 ansatt til å lede Matarena med mål om å utvikle et tettere samarbeid mellom sjømat, landbruk og reiseliv. Alexandra brenner for samarbeid på tvers av aktører og bransjer og er strategisk dyktig i utvikling av nye forretningsområder og konsepter. Hun jobber tverrfaglig med prosjektutvikling og leder også en rekke møteplasser og prosjekter

Prosjektleder

Ingerid W. Wembstad

Prosjektleder for: Bergen Matfestival, Smak fra vest nettverket

Ingerid har bred erfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og erfaring innen markedsføring, merkevarebygging, prosjektledelse, produktutvikling og ledelse. Ingerid har vært ansatt siden 2016. Med stort engasjement og praktisk tilnærming er Ingerid en dyktig prosjektleder med stor gjennomføringsevne. Hun er prosjektleder for blant annet Smak fra vest nettverket med lokale mat- og drikkeprodusenter, Bergen Matfestival og for Fjord Norge sin deltakelse på Grüne Woche 2023. Ingerid er også designansvarlig i Matarena. 

Prosjektleder

Amanda Bahl

Prosjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat

Amanda er journalistutdannet ved OsloMet og har skrevet landets første masteroppgave om vurderingskriterier i restaurantkritikk. Hun har erfaring som fast restaurantanmelder for Bergens Tidende, har arbeidet internasjonalt med publikasjoner som White Guide Nordic, og var med på å stifte Norsk Restaurantkritikerlag. Amanda har profesjonelle skriveevner, bred erfaring fra serveringsbransjen og er en dyktig koordinator. Hun ble ansatt 1. oktober 2019 som prosjektleder for Smak av kysten og med ansvar for å løfte kommunikasjonen på web og i sosiale medier, også i Matarena.

Prosjektleder

Monica Olsen Torsvik

Prosjektleder for: Sjømatspire, Norsk Siderfestival

Monica er utdannet lærer ved Høgskulen på Vestlandet, og har jobbet i ungdomsskolen i åtte år, blant annet som mat- og helselærer. Hun har også mange års erfaring innen event- og planlegging og har en bred erfaring fra serveringsbransjen. Monica ble ansatt i Matarena i 2021 for å jobbe spesielt med aktiviteter inn mot barn og unge, og er prosjektleder for satsingen «Sjømatspire». Hun er også prosjektleder for Norsk Siderfestival.

Prosjektkoordinator

Ingrid Wågen

Prosjektleder for Smak av kysten

Ingrid er statsviter med en mastergrad i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Som BA-student var hun i praksis hos Matarena, og har siden bidratt inn mot festivalene ved siden av studiene. Etter å ha fullført studiene i 2022, ble hun ansatt i et ettårig engasjement for å fokusere spesielt på Matarenas nye bærekraftssatsing. I tillegg arbeider hun med synlighet og web, samt som koordinator inn mot festivaler og samlinger arrangert av Matarena. 

Alexandra Krage Angell

Daglig leder

Prosjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat

Alexandra har mange års erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, spesielt innen strategi og merkevareledelse. Hun har utviklet og drevet Smak av kysten nettverket siden 2006 og ble i 2015 ansatt til å lede Matarena med mål om å utvikle et tettere samarbeid mellom sjømat, landbruk og reiseliv. Alexandra brenner for samarbeid på tvers av aktører og bransjer og er strategisk dyktig i utvikling av nye forretningsområder og konsepter. Hun jobber tverrfaglig med prosjektutvikling og leder også en rekke møteplasser og prosjekter

Ingerid W. Wembstad

Prosjektleder

Prosjektleder for: Bergen Matfestival, Smak fra vest nettverket

Ingerid har bred erfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og erfaring innen markedsføring, merkevarebygging, prosjektledelse, produktutvikling og ledelse. Ingerid har vært ansatt siden 2016. Med stort engasjement og praktisk tilnærming er Ingerid en dyktig prosjektleder med stor gjennomføringsevne. Hun er prosjektleder for blant annet Smak fra vest nettverket med lokale mat- og drikkeprodusenter, Bergen Matfestival og for Fjord Norge sin deltakelse på Grüne Woche 2023. Ingerid er også designansvarlig i Matarena. 

Amanda Bahl

Prosjektleder

Prosjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat

Amanda er journalistutdannet ved OsloMet og har skrevet landets første masteroppgave om vurderingskriterier i restaurantkritikk. Hun har erfaring som fast restaurantanmelder for Bergens Tidende, har arbeidet internasjonalt med publikasjoner som White Guide Nordic, og var med på å stifte Norsk Restaurantkritikerlag. Amanda har profesjonelle skriveevner, bred erfaring fra serveringsbransjen og er en dyktig koordinator. Hun ble ansatt 1. oktober 2019 som prosjektleder for Smak av kysten og med ansvar for å løfte kommunikasjonen på web og i sosiale medier, også i Matarena.

Monica Olsen Torsvik

Prosjektleder

Prosjektleder for: Sjømatspire, Norsk Siderfestival

Monica er utdannet lærer ved Høgskulen på Vestlandet, og har jobbet i ungdomsskolen i åtte år, blant annet som mat- og helselærer. Hun har også mange års erfaring innen event- og planlegging og har en bred erfaring fra serveringsbransjen. Monica ble ansatt i Matarena i 2021 for å jobbe spesielt med aktiviteter inn mot barn og unge, og er prosjektleder for satsingen «Sjømatspire». Hun er også prosjektleder for Norsk Siderfestival.

Ingrid Wågen

Prosjektkoordinator

Prosjektleder for Smak av kysten

Ingrid er statsviter med en mastergrad i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Som BA-student var hun i praksis hos Matarena, og har siden bidratt inn mot festivalene ved siden av studiene. Etter å ha fullført studiene i 2022, ble hun ansatt i et ettårig engasjement for å fokusere spesielt på Matarenas nye bærekraftssatsing. I tillegg arbeider hun med synlighet og web, samt som koordinator inn mot festivaler og samlinger arrangert av Matarena. 

Vil du bli medlem i våre nettverk?

Ta kontakt

For Smak av kysten, ta kontakt med prosjektleder Amanda Bahl
E: amanda@matarena.no . T: 416 11 092

For Smak fra vest, ta kontakt med prosjektleder Ingerid W. Wembstad
E: ingerid@matarena.no . T: 994 03 999

Kontakt Matarena

Kontaktskjema