OM OSS


Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser
for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land

Matarena AS er koblingsboksen mellom sjømat- og landbruksnæringen. Gjennom våre nettverk bidrar vi til å øke inspirasjon og utvikle kunnskap for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land.

I samarbeid med næring og FOU utvikler og styrker Matarena fagkompetansen i hele verdikjeden for lokalmat fra sjø og land. Kompetanseutviklingen skjer gjennom utviklingsprosjekter, ulike kompetanseprogram, møteplasser, fagsamlinger, kurs, seminarer og studieturer. Matarena formidler også kunnskap om lokalmat gjennom ulike matportaler, synligjør og profilerer de ulike mataktørene ovenfor forbrukeren og kobler mat og reiselivsopplevelser.

Matarena

Matarena AS ble etablert i 2014, etter et ønske om å utvikle samarbeidet mellom sjømat- og landbruksnæringen. Den viktige koblingen mellom sjømat- og landbruksnæringen ble identifisert.

Eiere

Selskapet er eid av Foreningen Smak av kysten (51%), HMP Bergen (18,52%), Vestland Bondelag (15,48%), Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonene i Vestland (5%), Hanen Vest (5%) og Bondens marked (5%

Styret

Styret består av Rita Steckmest – styreleder • Tanja Hoel fra Hatch – styremedlem • Torunn Stangervåg fra Innovasjon Norge – styremedlem • Raymond Mikkelsen fra Kulturhuset i Bergen – styremedlem • Odd Ohnstad fra Haugen Gardsmat – styremedlem • Fredrik Hald fra Smak av kysten/Lerøy – varamedlem • Olav Bleie fra Alde Sider – varamedlem.

Ansatte

amanda@matarena.no
+47 416 11 092

Prosjektleder for:
– Smak av kysten
– Kommunikasjonsansvarlig

Amanda er journalistutdannet ved OsloMet og har skrevet landets første masteroppgave om vurderingskriterier i restaurantkritikk. Hun har erfaring som fast restaurantanmelder for Bergens Tidende, har arbeidet internasjonalt med publikasjoner som White Guide Nordic, og var med på å stifte Norsk Restaurantkritikerlag. Amanda har profesjonelle skriveevner, bred erfaring fra serveringsbransjen og er en dyktig koordinator. Hun ble ansatt 1. oktober som prosjektleder for Smak av kysten og med ansvar for å løfte kommunikasjonen på web og i sosiale medier, også i Matarena.

alexandra@matarena.no
+47 909 77 447

Prosjektleder for:
– Smak av kysten
– Møteplass Mat

Alexandra har mange års erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, spesielt innen strategi og merkevareledelse. Hun har utviklet og drevet Smak av kysten nettverket i 14 år og ble i 2015 ansatt til å lede Matarena med mål om å utvikle et tettere samarbeid mellom sjømat, landbruk og reiseliv. Alexandra brenner for samarbeid på tvers av aktører og bransjer og er strategisk dyktig i utvikling av nye forretningsområder og konsepter. Hun jobber tverrfaglig med prosjektutvikling og leder også en rekke møteplasser og prosjekter

ingerid@matarena.no
+47 994 03 999

Prosjektleder for:
– Bergen Matfestival
– Lokalmatnettverk

Ingerid har bred erfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og erfaring innen markedsføring, merkevarebygging, prosjektledelse, produktutvikling og ledelse. Ingerid har vært ansatt siden 2016 og er bl.a. prosjektleder for Bergen Matfestival, Norsk Siderfestival, Hardanger Internasjonale Siderfest og for Matarenas Kompetansenettverk for lokale mat og drikkeprodusenter. Med stort engasjement og praktisk tilnærming er Ingerid en dyktig prosjektleder med stor gjennomføringsevne. Med teft for estetikk og design løser hun også mange grafiske oppgaver.