AKTUELT

Bien-restaurantene er Miljøfyrtårn-sertifisert 1512 1115 Marita

Bien-restaurantene er Miljøfyrtårn-sertifisert

4. juni mottok Silje Sandnes Sævig og Petter Lidal det synlige beviset på at Bien restaurantene gjør en innsats for miljøet, da Bergens ordfører overrekte Miljøfyrtårn-diplomet. – Vi skal være stolte av denne sertifiseringen! Den er et bevis på det gode arbeidet som er gjort…

Vårens vakreste studietur til Gloppen 2560 1920 Matarena

Vårens vakreste studietur til Gloppen

Vårens vakreste studietur til Gloppen med lokalmatprodusentene i Matarenas nettverk, Smak fra vest! 🌸 Nydelige Gloppen leverte maks😍 Strålende vær, de beste lokale smakene, og overnatting hos eventyrlige Sølvane Gard i Kandal. Med en magisk beliggenhet, kreativitet og lokalmat i toppklasse, ble det en uforglemmelig…

Persetorsk – bergensk tradisjonsrett 2560 1440 Marita

Persetorsk – bergensk tradisjonsrett

 Persetorsk er kanskje den eneste tradisjonsretten som er helt bergensk. Den ikoniske retten har også sin egen festdag 28.januar. -Vi har gjester som sier at det er den beste fiskeretten de har spist i hele sitt liv. Det er helt spesielt. Det ligger et smil…

Startskudd for miljøfyrtårn 2560 1709 Matarena

Startskudd for miljøfyrtårn

I dag gikk startskuddet for Miljøfyrtårn-sertifisering for 12 av medlemsbedriftene i Smak av Kysten og Smak fra Vest. «Miljøfyrtårn er viktig for Bien-gruppen for å vise at vi tar miljøet på alvor og ruster oss for krav som vil komme fra våre kunder fremover», sier…

Ny prosjektleder for Smak av kysten 600 800 Matarena

Ny prosjektleder for Smak av kysten

Ny prosjektleder for Smak av kysten er klar! Fra januar 2023 vil Marita Brodin Monsen starte i stillingen som ny prosjektleder for Smak av Kysten. Marita skal jobbe med å realisere vårt mål om å være en motor for å øke det norske sjømatkonsumet gjennom…

Matarena og Bergen Matfestival høster anerkjennelse som Miljøfyrtårn 820 726 Matarena

Matarena og Bergen Matfestival høster anerkjennelse som Miljøfyrtårn

Under Bergen Matfestival ble både Matarena og Bergen Matfestival tildelt det ettertraktede miljøfyrtårn-sertifikatet. Daglig leder, Alexandra Angell, uttryker sin begeistring over anerkjennelsen. «Nå har vi et synlig bevis på at vi tar ansvar, og et konkret verktøy for å jobbe kontinuerlig med miljøforbedringer og grønn…

Hjertelig velkommen til 11 nye medlemmer i Smak fra vest! 2250 1500 Matarena

Hjertelig velkommen til 11 nye medlemmer i Smak fra vest!

Smak fra vest, kompetansenettverket for lokale mat- og drikkeprodusenter, har vokst og vi ønsker 11 nye medlemmer velkommen i 2023! Smak fra vest har nå 75 medlemsbedrifter bestående av ambisiøse lokale mat- og drikkeprodusenter som ønsker å satse, utvikle seg faglig og dra nytte av…

Vil du være utstiller under folkefesten Bergen Matfestival? 2560 1707 Matarena

Vil du være utstiller under folkefesten Bergen Matfestival?

Vil du være utstiller under folkefesten Bergen Matfestival? Publisert 4. mai 2023 1.-2. september brer Bergen Matfestival seg utover Bergen sentrum og inviterer til årets store matfest når produsentene og kokkene tar over byen, på Festplassen, i Byparken, og på alle festivalrestaurantene. Her møter du…

FRA PRAT TIL PRAKSIS – ÅRETS STORE INSPIRASJONSSAMLING 2560 1920 Matarena

FRA PRAT TIL PRAKSIS – ÅRETS STORE INSPIRASJONSSAMLING

FRA PRAT TIL PRAKSIS – ÅRETS STORE INSPIRASJONSSAMLING Publisert 17. mars 2023 15. mars samlet vi begge nettverkene i Matarena, Smak av kysten og Smak fra Vest, til årets store inspirasjonssamling i Bergen. Temaet for dagen var fra Prat til praksis: Bærekraft i mat- og…

Bergen sjømatfestival utvider med publikumsdag 18.februar 2160 2160 Matarena

Bergen sjømatfestival utvider med publikumsdag 18.februar

Bergen sjømatfestival utvider med publikumsdag 18.februar Publisert 7. februar 2023 Bli med på fantastiske sjømataktiviteter nå når sjømaten er på sitt aller beste! Bergensrestaurantene feirer med arrangementer hele uken, og lørdag 18. februar er det duket for en storslått sjømatdag på Fisketorget med gratis aktiviteter for hele familien    Lørdag…

Her kan du feire persetorskens dag, 28. januar 2560 1707 Matarena

Her kan du feire persetorskens dag, 28. januar

Her kan du feire persetorskens dag, 28. januar Publisert 25. januar 2023 I 2019 vedtok Bystyret i Bergen at den kjente og kjære bergensretten, persetorsk, skulle hedres med en egen merkedag. I vintermånedene er torsken på sitt beste, noe som gjør januar til en perfekt…

Vi er klare for Grüne Woche! 1944 1296 Matarena

Vi er klare for Grüne Woche!

Vi er klare for Grüne Woche! Publisert 16. januar 2023 Matinteresserte fra hele verden skal få smaken på fjord og fjell! Grüne Woche, verdens største internasjonal messe for mat og reiseliv, arrangeres for første gang siden før pandemien i Berlin fra den 20. til 29. januar…

Snart klart for Norsk Siderfestival og landets første sidertog 1728 1061 Matarena

Snart klart for Norsk Siderfestival og landets første sidertog

Snart klart for Norsk Siderfestival og landets første sidertog Publisert 1. november 2022 10.-12. november bobler Bergen over av norsk sider. På Norsk Siderfestival kan du smake sider fra hele landet og delta på landets aller første «sidertog». -Norsk sider er internasjonalt anerkjent for den…

2.-3. september blir det tidenes matfest i hele Bergen sentrum! 2560 1707 Matarena

2.-3. september blir det tidenes matfest i hele Bergen sentrum!

2.-3. september blir det tidenes matfest i hele Bergen sentrum! Publisert 22. Mai 2022 Ambisjonene for årets utgave av Bergen Matfestival er større enn noen gang. Målet er å nå ti ganger så mange mennesker som vi gjorde inne på Koengen. Derfor inngår vi nå…

Da er vi i full gang med årets nysatsing, Sjømatspire! 2560 1920 Matarena

Da er vi i full gang med årets nysatsing, Sjømatspire!

Da er vi i full gang med årets nysatsing, Sjømatspire! Publisert 9. april 2022 Matarena AS og Foreningen Smak av kysten går i bresjen for et helt nytt sjømatprogram, direkte rettet mot ungdom på 9. trinn og deres familier med mål om å spre sjømatglede…

Bærekraft på agendaen under årets inspirasjonssamling 2048 1536 Matarena

Bærekraft på agendaen under årets inspirasjonssamling

Bærekraft på agendaen under årets inspirasjonssamling Publisert 24. mars 2022 16. mars samlet vi nettverkene i Matarena og Smak av kysten til årets store inspirasjonssamling på Grand. Temaet for dagen var bærekraft i mat- og drikkebransjen, og hvordan vi kan jobbe sammen på tvers av…

Restaurantene feirer sjømaten på sitt beste under Bergen Sjømatfestival 1920 2560 Matarena

Restaurantene feirer sjømaten på sitt beste under Bergen Sjømatfestival

Restaurantene feirer sjømaten på sitt beste under Bergen Sjømatfestival Publisert 12. februar 2022 Fra torsdag 17. til lørdag 19. februar arrangeres Bergen Sjømatfestival for andre gang. Hele 25 bergensrestauranter byr på fantastiske sjømatmenyer og arrangement laget på sesongens aller beste ingredienser. Som publikummer kan du…

Slik lager du persetorsk med ertepuré og sidersaus hjemme 2560 1709 Matarena

Slik lager du persetorsk med ertepuré og sidersaus hjemme

Slik lager du persetorsk med ertepuré og sidersaus hjemme Publisert 21. januar 2022 Fredag 28.januar feires persetorskens dag i Bergen. – Det er antagelig den eneste retten som vi kan si er helt bergensk, forteller kokk og restaurantør Gard Haugland fra Bien om den kjente…