Vi er klare for Grüne Woche!

Vi er klare for Grüne Woche! 1944 1296 Matarena

Vi er klare for Grüne Woche!

Publisert 16. januar 2023

Matinteresserte fra hele verden skal få smaken på fjord og fjell!

Grüne Woche, verdens største internasjonal messe for mat og reiseliv, arrangeres for første gang siden før pandemien i Berlin fra den 20. til 29. januar 2023. Fylkene Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal utgjør Fjord Norge regionen. Vi i Matarena er med som prosjektleder for Fjord Norge regionen, og tar med oss 22 aktører innen lokal mat, drikke og reiseliv for å vise det beste regionen har å by på av matopplevelser.

Vårt vakre fjordlandskap er internasjonalt kjent, har fått Unesco-status og byr på matopplevelser i verdensklasse. Her bugner det av førsteklasses råvarer som fisk og sjømat fra de rene fjordene, hjort og sau som har beitet i de bratte liene, oster ystet på støl, frodige epletrær og sprudlende sider.

Under Grüne Woche skal matinteresserte fra hele verden få smaken av fjord og fjell, oppleve mangfoldet og virkelig få øynene opp for at maten i regionen også er en reise verdt i seg selv.

400 000 mennesker er forventet å besøke messen, og det er totalt 1400 utstillere fra 72 forskjellige land som deltar i 2023.

De norske representantene er med for å bygge Norge videre som en bærekraftig matnasjon og skal styrke omdømmet til norsk mat og reiseliv. Dette er en del av de etablerte profileringstiltakene for norsk mat og landbruk. Et mål med deltagelsen til Norge og Fjord Norge er å starte nye samarbeid og utvikling på tvers av landegrenser. For norske matprodusenter har messen vært en viktig møteplass, utstillings- og testarena i over 30 år.

Spennende aktører kommer på besøk 

Politikere og andre offentlige aktører som jobber innen næringen er invitert av fylkeskommuner, statsforvalter og Innovasjon Norge. Utvikling av lokalmat og grønt reiseliv er sentrale stikkord for hva som vil bli diskutert på messen. Andre ting viktige temaer er næringsutvikling, regionale ambisjoner og mål med mat- og drikkesatsingen. Arbeidet som blir gjort i Berlin danner grunnlag for videre samarbeid og dialog hjemme i Norge.

Landbruks- og matminister Sandra Borch, med sin delegasjon fra utdanning, mat og reiselivssektoren, vil åpne standen til de norske representantene fredag 20. januar. Landbruks- og matministeren vil også dele ut spesialitetsmerker til tre norske lokalmatprodusenter i samarbeid med stiftelsen Norsk Mat. Til magasinet mat og marked forteller ministeren at hun er trygg på at de norske utstillere representerer noe av det ypperste fra sine regioner. Hun legger til at for utstillerne er det et kvalitetsstempel å bli valgt ut til den norske standen på Grüne Woche.

Følg Matarena, Innovasjon Norge og Fjord Norge på sosiale medier og bli med oss til verdens største matmesse. Her får du ett innblikk i alt det smakfulle utstillerne fra vår region har å by på i Berlin.

Fjord Norge sine deltakere på Grüne Woche 2023

 

Rogaland

Apal Sideri

Lysefjorden Sjokolade

OmCider

Ryfylke Gardsysteri

Ystepikene

Matfaglig ansvarlig. Sebastian Schläwicke, Smaken av Ryfylke

Smaken av Ryfylke

Vestland

Edel Sider/Åkre Gård

Buer Gård og Restaurant – kokk: Erlend Stueland

Fjellestad Gardskjøken

Fretheim Hotell v/ kokk Bjarte Finne

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Kandal Kjøtt

Myrdal Gård

Slettevollen Gardsysteri

Varegga Mat fra Bergen – kokk: Julie Log

Matfaglig ansvarlig, Øyvind Vestrheim, Spesialgrossisten Troye

Møre og Romsdal

Eggen Restaurant

Frøysagarden

Tingvoll Sider

Sider AS

Skarbø Gard