Årets inspirasjonssamling 2024

VI SAMLER KREFTENE I EN HYLLEST TIL LOKALMAT FRA SJØ OG LAND!
Felles inspirasjonssamling for alle våre medlemmer i Smak fra vest og Smak av kysten

Bli med på en gastronomisk reise, der vi dykker ned i de nyeste trendene og utforsker smakssansene. Det blir faglig påfyll og bøttevis med inspirasjon fra Norges ledende produsenter og kokker. Gjør deg klar for en smaksreise, hvor programmet er en feiring av bærekraft, kvalitet og kulinarisk nytelse! 


PROGRAM

Tid:     Kl. 9.00 – 16.00
Sted:   Fløirestauranten på Fløyen

Kl. 09.00
Registrering, kaffe og mingling

Kl. 09.30-09.40
Høytidelig åpning og velkommen til One Ocean Havbyen Bergen v/ varaordfører i Bergen kommune, Thomas Flesland

Kl. 09.40 – 10.10
En kjærlighetserklæring til havet! Pia Ve Dahlen er biolog og gründer av Lei en Biolog, forfatter av boken «Verden under vann» og har tidligere mottatt Naturviterprisen. Hun starter dagen med å gi oss håp for fremtiden!

Kl. 10.10 – 10.30
Nytt i Smak av kysten og Smak fra vest

Kl. 10.30 – 11.10
Hemmeligheten bak god smak og kunsten å selge en smaksopplevelse v/ Johan Swahn, kokk, Ph.D og gründer av The Taste Lab, et senter for sensorikk og smak. Med sin lange erfaring innen sensorikk og markedsføring byr Johan på en unik innsikt i hvordan man skaper og markedsfører minneverdige smaksopplevelser. Vi får også utfordret smakssansene våre med praktisk smaking underveis

Kl. 11.10 – 12.00
Smakspause med mingling, prat med bransjekolleger og leverandører

Kl. 12.00 – 12.30
6 megatrender som dramatisk vil endre det norske matsystemet v/ Siv Heimdal, partner i Rethink Food

Kl. 12.30 – 13.00
Restaurant Rest – gourmetmat av råvarer som ingen andre vil ha! Etter å ha gjort et dypdykk og funnet ut hvor mange uutnyttede ressurser og råvarer det finnes bestemte kjøkkensjef Jimmy Øien seg for å lage high end restaurant og sette matsvinn på kartet. Ved å bruke uvanlige stykningsdeler og råvarer som ellers ville blitt kastet rett i søpla skapes noe verdifullt av noe tilsynelatende verdiløst.

Kjøkkensjef Jimmy Øien med bakgrunn fra Palace Grill, Kulinarisk Akademi, Kokkelandslaget og Bocuse d’Or deler inspirererer med sin historie og sine ambisjoner

Kl. 13.00 – 13.15
En liten benstrekk

Kl. 13.15 – 13.30
Trender i det norske sjømatmarkedet v/ Trym Eidem Gundersen, direktør region Norden i Norges Sjømatråd

Kl. 13.30 – 13.50
Kunstig intelligens trer inn i kjøkken og på restauranter. Hvordan påvirker dette kunde- og matopplevelsene? v/ Svein Roger Selle, Selle & Partner

Kl. 13.50 – 14.10
Prisdryss! Utdeling av priser i Smak av kysten: Årets restaurant, Årets fiskehandler og Årets produsent.
For Smak fra vest deles prisene ut fra scenen under Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival.

Kl. 14.10 – 15.30
Minglelunsj med lokale smaker fra sjø og land. Jimmy Øien serverer noen av sine signaturretter og det blir minglelunsj med smaker fra kysten vår, tilberedt av kokkene fra Fløirestauranten og andre gjestekokker. Vi inkluderer smaker fra produsentene i Smak fra vest og Smak av kysten, og flere vil være til stede for å vise frem sine produkter og for å slå av en lokalmatprat.

Kl. 15.30
After-work med DJ Tina fra 7 Fjell og lokal drikke – og med byens beste utsikt over Bergen!

Pris:
Inspirasjonssamlingen: kr. 890,- eks. mva per person

Foto collage: Rest.


Takk til våre samarbeidspartnere: 

Dato

17.04.2024

Tid

09:00 - 16:00

Mer info

Påmelding her

Sted

Fløyen

Arrangør

Matarena
Matarena
Telefon
+47 994 03 999
E-post
ingerid@matarena.no
Påmelding her
QR-kode