Årets inspirasjonssamling 2024
VI SAMLER KREFTENE I EN HYLLEST TIL LOKALMAT FRA SJØ OG LAND!
Felles inspirasjonssamling for alle våre medlemmer i Smak fra vest og Smak av kysten
Bli med på en gastronomisk reise, der vi dykker ned i de nyeste trendene og utforsker smakssansene. Det blir faglig påfyll og bøttevis med inspirasjon fra Norges ledende produsenter og kokker. Gjør deg klar for en smaksreise, hvor programmet er en feiring av bærekraft, kvalitet og kulinarisk nytelse!
PROGRAM
Tid: Kl. 9.00 – 16.00
Sted: Fløirestauranten på Fløyen
Kl. 09.00
Registrering, kaffe og mingling
Kl. 09.30-09.40
Høytidelig åpning og velkommen til One Ocean Havbyen Bergen v/ varaordfører i Bergen kommune, Thomas Flesland
Kl. 09.40 – 10.10
En kjærlighetserklæring til havet! Pia Ve Dahlen er biolog og gründer av Lei en Biolog, forfatter av boken «Verden under vann» og har tidligere mottatt Naturviterprisen. Hun starter dagen med å gi oss håp for fremtiden!
Kl. 10.10 – 10.30
Nytt i Smak av kysten og Smak fra vest
Kl. 10.30 – 11.10
Hemmeligheten bak god smak og kunsten å selge en smaksopplevelse v/ Johan Swahn, kokk, Ph.D og gründer av The Taste Lab, et senter for sensorikk og smak. Med sin lange erfaring innen sensorikk og markedsføring byr Johan på en unik innsikt i hvordan man skaper og markedsfører minneverdige smaksopplevelser. Vi får også utfordret smakssansene våre med praktisk smaking underveis
Kl. 11.10 – 12.00
Smakspause med mingling, prat med bransjekolleger og leverandører
Kl. 12.00 – 12.30
6 megatrender som dramatisk vil endre det norske matsystemet v/ Siv Heimdal, partner i Rethink Food
Kl. 12.30 – 13.00
Restaurant Rest – gourmetmat av råvarer som ingen andre vil ha! Etter å ha gjort et dypdykk og funnet ut hvor mange uutnyttede ressurser og råvarer det finnes bestemte kjøkkensjef Jimmy Øien seg for å lage high end restaurant og sette matsvinn på kartet. Ved å bruke uvanlige stykningsdeler og råvarer som ellers ville blitt kastet rett i søpla skapes noe verdifullt av noe tilsynelatende verdiløst.
Kjøkkensjef Jimmy Øien med bakgrunn fra Palace Grill, Kulinarisk Akademi, Kokkelandslaget og Bocuse d’Or deler inspirererer med sin historie og sine ambisjoner
Kl. 13.00 – 13.15
En liten benstrekk
Kl. 13.15 – 13.30
Trender i det norske sjømatmarkedet v/ Trym Eidem Gundersen, direktør region Norden i Norges Sjømatråd
Kl. 13.30 – 13.50
Kunstig intelligens trer inn i kjøkken og på restauranter. Hvordan påvirker dette kunde- og matopplevelsene? v/ Svein Roger Selle, Selle & Partner
Kl. 13.50 – 14.10
Prisdryss! Utdeling av priser i Smak av kysten: Årets restaurant, Årets fiskehandler og Årets produsent.
For Smak fra vest deles prisene ut fra scenen under Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival.
Kl. 14.10 – 15.30
Minglelunsj med lokale smaker fra sjø og land. Jimmy Øien serverer noen av sine signaturretter og det blir minglelunsj med smaker fra kysten vår, tilberedt av kokkene fra Fløirestauranten og andre gjestekokker. Vi inkluderer smaker fra produsentene i Smak fra vest og Smak av kysten, og flere vil være til stede for å vise frem sine produkter og for å slå av en lokalmatprat.
Kl. 15.30
After-work med DJ Tina fra 7 Fjell og lokal drikke – og med byens beste utsikt over Bergen!
Pris:
Inspirasjonssamlingen: kr. 890,- eks. mva per person
Foto collage: Rest.
Takk til våre samarbeidspartnere: