Sjømatmagi i Tromsø

NORD MØTER SØR OG LAGER SJØMATMAGI I TROMSØ

Kjære kokker, fiskehandlere og andre sjømatentusiaster i Tromsø-regionen. Smak av kysten inviterer til et «toppmøte» mellom kokker fra nord og sør. Sted: Skarven Kulinariske Teater

Tid: Tirsdag 25. april kl. 10.00 – 14.30

Norskekysten er lang og byr på 24 000 kilometer med lokale og unike sjømatopplevelser! Sjømaten, tilberedningen og matkulturen spenner bredt fra nord til sør. Nå samles vi for å lære mer om råvarene – fra sørlandskysten til det arktiske nord. Bærekraftig og økonomisk utnyttelse er mantra for dagen. Vi vil blant annet ha fokus på hvordan hele fisken kan brukes og hvordan lavtrofiske og bærekraftige arter som tare og skjell kan skape kreativitet og nye gastronomiske opplevelser.

Sørfra kommer Nicolai Ellitsgaard, kjøkkensjef på Restaurant Under – Europas eneste undervannsrestaurant. Under har en Michelinstjerne for arbeidet med bærekraftig sjømat. Nicolai setter sin prestisje i å bruke råvarer fra Sør Norge og Lindesnes og vil dele sin kunnskap om råvarer, bruk og optimal utnyttelse – noe som skaper god kjøkkenøkonomi og ekte sjømatopplevelser.

Frederic Klev er regionleder Domstein Sjømat AS avdeling Trondheim. Han kommer opprinnelig fra Kristiansand, og har lang erfaring fra flere av landets beste restauranter i både Oslo og Trondheim. Frederic har blant annet jobbet på Feinschmecker, Fauna og Credo, og undervist ved Kulinarisk Akademi. Han er også kjent for å ha bygget opp Sellanraa i Trondheim, og er ekstremt opptatt av bærekraftig bruk av matressursene vi har rundt oss.

På workshopen har vi også utfordret kokker nordpå til å dele sine erfaringer. Dyktige Gunnar Jensen fra Fjellheisen og Marius Carlehed Jacobsen fra Hildr inspirerer med arktiske råvarer. Vi inviterer også med grossister og produsenter. Dette blir et spennende møte hvor vi garantert får ny kunnskap og inspirasjon! Takk til våre samarbeidspartnere:

PROGRAM

  • Kl. 10.00 Velkommen, om sesonger og kvalitet v/ Alexandra Angell i Smak av kysten
  • Kl. 10.15 Norges Råfisklag om tilgang til sjømat og kvalitet
  • Kl. 10.30 Norges Sjømatråd om de siste trendene innen sjømatmarkedet og innvirkning på restaurantmarkedet
  • Kl. 10.45 Benstrekk og kaffeprat
  • Kl. 11.00 Havets mangfold v/ Frederic Klev fra Domstein Sjømat
  • Kl. 11.30 Produsentene får presentere seg
  • Kl. 12.00 Kreativ utnyttelse av fisken – fra hode til hale, bruk av tare v/ Nicolai Ellitsgaard
  • Kl. 13.00 Demonstrasjon av kreativ bruk av typiske lokale råvarer fra nord: v/ Gunnar Jensen fra Fjellheisen og Marius Carlehed Jacobsen fra Hildr Kl. 14.00 Smaking og sjømatprat
  • Kl. 14.30 Takk for i dag. Lunsj serveres løpende gjennom hele dagen:)

Påmelding innen 14. april. Pris: Kr. 450,- inkl. lunsj

Hjertelig velkommen til et arrangement i regi av Smak av kysten – Norges største gastronomiske sjømatnettverk.

Takk til våre samarbeidspartnere: Godfisk.no og Norges Råfisklag.

Dato

25.04.2023
Utgått

Tid

10:00 - 14:30

Kostnad

450.00 Kr

Sted

Skarven Kulinariske Teater
Strandtorget 1, 9008 Tromsø
Kategori

Arrangør

Smak av kysten
Telefon
90977447
E-post
alexandra@matarena.no
QR-kode