Norsk Siderfestival 2022

17:00 10. november 2022til21:00 12. november 2022


10.-12. november bobler Bergen over av frisk, norsk sider. På Norsk Siderfestival kan du bli med på landets første «sidertog» og smake sidersorter fra hele Norge.

En vandring i siderens verden

Startskuddet for Norsk Siderfestival går torsdag 10. november kl.17. Da er det klart for landets, og Bergens, aller første Sidertog. Reisen begynner på Kulturhuset i Bergen, før vi legger ut på tur til byens beste restauranter og barer. Her får du smake nydelig, norsk sider og cocktails, i kombinasjon med småretter laget av eksepsjonelle restaurantkokker. Her får du smake bredden av nydelig, norsk sider, i kombinasjon med småretter laget av eksepsjonelle restaurantkokker.

Mat og drikke er inkludert i sidertog-billetten, og alle deltakere får utdelt smakeglass og quiz. Etter vintoget blir det etterfest m/DJ og premieutdeling på Kulturhuset i Bergen. Billettene til sidertoget slippes 19. oktober.

Sidersmaking og siderkurs

Fredag og lørdag står siderprodusenter fra hele landet klare med perlende smaker og spennende nyheter på Kulturhuset i Bergen. På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det beste av autentisk og naturlig, frisk, norsk sider, og delta på kurs med smaksformidlere fra inn og utland. Kursene holdes av dyktige formidlere som Ove Svendsen og Anniken England fra Ypper, Thomas Digervold fra Fest i kjeften og The Ciderologist, Gabe Cook. Her kan du lære mer om tema som sider og mat i kombinasjon, og om ulike siderstiler fra hele verden. Billetter til smakinger og kurs slippes 12. oktober.

Smak på internasjonale sidere under Sider VM

Parallelt med Norsk Siderfestival arrangerer Hanen Sider VM, også kalt Nordic International Cider Awards. Også her blir det flere publikumsaktiviteter. Lørdag 12. november inviteres publikum inn til å smake på finalist-siderne fra de internasjonale aktørene som kommer til NICA. Her kan du treffe produsentene ansikt til ansikt, og lære mer om verdens ulike sidersmaker.

Matarena AS er arrangør av Norsk Siderfestival. For mer informasjon og billetter se: www.norsksiderfestival.noOrganizer

Eksporter

Del arrangement