Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser
for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land
for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land

Hvem er vi?
Om oss
Matarena AS er koblingsboksen mellom sjømat- og landbruksnæringen. Gjennom våre nettverk bidrar vi til å øke inspirasjon og utvikle kunnskap for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land. I samarbeid med næring og FOU utvikler og styrker Matarena fagkompetansen i hele verdikjeden for lokalmat fra sjø og land.
Kompetanseutviklingen skjer gjennom utviklingsprosjekter, ulike kompetanseprogram, møteplasser, fagsamlinger, kurs, seminarer og studieturer. Matarena formidler også kunnskap om lokalmat gjennom ulike matportaler, synligjør og profilerer de ulike mataktørene ovenfor forbrukeren og kobler mat og reiselivsopplevelser.
Bakgrunn
Matarena
Matarena AS ble etablert i 2014, etter et ønske om å utvikle samarbeidet mellom sjømat- og landbruksnæringen. Den viktige koblingen mellom sjømat- og landbruksnæringen ble identifisert
Hvordan styrer vi?
Eiere
Selskapet er eid av Foreningen Smak av kysten (51%), HMP Bergen (18,52%), Vestland Bondelag (15,48%), Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonene i Vestland (5%), Hanen Vest (5%) og Bondens marked (5%
Matarena
Styret
Ansatte
Matarena


Alexandra Krage Angell

Ingerid W. Wembstad

Marita Brodin Monsen

Alexandra Krage Angell
Daglig lederProsjektleder for: Smak av kysten, Møteplass Mat
Alexandra har mange års erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, spesielt innen strategi og merkevareledelse. Hun har utviklet og drevet Smak av kysten nettverket siden 2006 og ble i 2015 ansatt til å lede Matarena med mål om å utvikle et tettere samarbeid mellom sjømat, landbruk og reiseliv. Alexandra brenner for samarbeid på tvers av aktører og bransjer og er strategisk dyktig i utvikling av nye forretningsområder og konsepter. Hun jobber tverrfaglig med prosjektutvikling og leder også en rekke møteplasser og prosjekter
E-post:alexandra@matarena.no
Tlf:+47 909 77 447

Ingerid W. Wembstad
ProsjektlederProsjektleder for: Bergen Matfestival, Smak fra vest nettverket
Ingerid har bred erfaring fra ledende stillinger innen industri og reiseliv, og har kompetanse og erfaring innen markedsføring, merkevarebygging, prosjektledelse, produktutvikling og ledelse. Ingerid har vært ansatt siden 2016. Med stort engasjement og praktisk tilnærming er Ingerid en dyktig prosjektleder med stor gjennomføringsevne. Hun er prosjektleder for blant annet Smak fra vest nettverket med lokale mat- og drikkeprodusenter, Bergen Matfestival og for Fjord Norge sin deltakelse på Grüne Woche 2023. Ingerid er også designansvarlig i Matarena.
E-post:ingerid@matarena.no
Tlf:+47 994 03 999

Marita Brodin Monsen
ProsjektlederMarita er prosjektleder for Smak av Kysten og kommunikasjonsansvarlig for Smak av Kysten og Matarenas prosjekter.
Hun har lang erfaring med merkevarebygging, pressearbeid, strategisk kommunikasjon og bruk av digitale kanaler, spesielt mot en ung målgruppe. Marita har faglige bakgrunn både fra UiB og BI der hun har studert ledelse, økonomi og markedsføring, spesielt innen sjømatnæringen. Hun har vært ansatt i Matarena siden 2024.
Email:marita@matarena.no
Phone:93 80 82 22
Vil du bli medlem i våre nettverk?
Ta kontakt
For Smak av kysten, ta kontakt med prosjektleder Alexandra Krage Angell
E: alexandra@matarena.no . T: 909 77 447
For Smak fra vest, ta kontakt med prosjektleder Ingerid W. Wembstad
E: ingerid@matarena.no . T: 994 03 999