Påmelding Sjømatspire 2023
INVITASJON TIL Å SØKE OM Å FÅ DELTA PÅ EN KUNNSKAPSREISE FOR UNGDOM GJENNOM PROGRAMMET,«SJØMATSPIRE».
For å bidra til å motvirke fallet i sjømatkonsumet blant de unge har Matarena AS og Foreningen Smak av kysten etablert undervisningsprogrammet «Sjømatspire».
Programmet har vært testet ut og gjennomført i 2021 og 2022. I løpet av denne tiden har 75 klasser på 9. trinn i Vestland fått besøk av dyktige sjømatkokker fra Smak av kysten-nettverket.
Sammen skal de bidra til å gi kunnskap og inspirasjon om sjømatnæringen, vise frem sjømat som sunn og bærekraftig mat og ikke minst lære å lage smaksrik sjømat på en-to-tre! Prosjektet vil dermed være positivt for å bygge kunnskap og omdømme om norsk sjømat og også bidra til økt rekruttering til matfagene.
KORT OM SJØMATSPIRE:
- Vi inviterer deltakende lærere til en inspirasjonssamling om sjømat
- Vi vil ta dere med på en digital kunnskapsreise om norsk sjømat med bakgrunn i aktuelle kompetansemål og med fokus på bærekraftig utvikling, folkehelse og livsmestring
- Dere får besøk av regionens beste sjømatkokker, hvor elevene lærer å lage smaksrik sjømat på en-to-tre!
- Det blir konkurranser både for klassene som deltar og familiene, kalt «sjømatdag ute i felten», «Den store sjømataksjonen», og «forundringspakke for familien»
- Målet er å skape et engasjerende sjømatprogram som vil påvirke ungdommen til å ta bærekraftige og sunne valg for fremtiden.
FOR Å DELTA:
- Lærerne forplikter seg til å gjennomgår den digitale kunnskapsreisen om sjømat og sjømatnæringen i forkant av besøket (minimum 2 timer).
- Klassene må delta med aksjonspunkt til hvordan vi kan øke sjømatforbruket i hjemmene. Lærerne deltar aktivt i undervisningen lassene må delta med aksjonspunkt til hvordan vi kan øke sjømatforbruket i hjemmene.
- Lærerne deltar aktivt i undervisningen
Sjømatspire kan komme på skolebesøk onsdag, torsdag og fredag. Send ved tidspunkt som kan passe i skjemaet.