Årets kompetanseprogram i Smak av kysten
Velkommen til årets kompetanseprogram for nye medlemsbedrifter, nye ansatte og dere som rett og slett bare ønsker faglig påfyll fra de beste i bransjen.
Tid: Tirsdag 16. april, kl. 10.30 – 16.00
Sted: Restaurant Ostra, Solheimsgaten 3 v/ Danmarksplass, Bergen
Denne dagen dykker vi ned i havets muligheter. Er det sunt å spise sjømat? Hva med oppdrett? Hvordan kan vi lage attraktive og lønnsomme konsepter og menyer som kundene vil ha?
I Smak av kysten inkluderer vi hele verdikjeden for sjømat og utforsker mulighetene.
Velkommen til fagdag for både nye og «gamle» medlemmer!
Program:
Kl. 10.30
Registering, kaffe og mingling
Kl. 11.00
Velkommen til Smak av kysten v/ Alexandra Angell
Kl. 11.15
Kommunikasjon og bærekraft v/ Marita Monsen, prosjektleder Smak av kysten
Kl. 11.30
Er det bærekraftig å spise norsk sjømat? Vi får de siste faktaene fra Sjømat Norge v/ Trude Nordli, fagsjef miljø og helse
Kl. 11.45
Sjømat, sesong og kvalitet. Vi blir kjent med mulighetene med norsk sjømat – en utrolig bredde og kvalitet som kan utnyttes ytterligere på norske spisesteder. André Misund, fagsjef i Lerøy Sjømatgruppen gir oss ny og inspirerende kunnskap sammen med havforsker Otte Bjelland og Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet.
Kl. 12.30
3-retters sjømatlunsj
Kl. 13.30
Norge har sjømat i verdensklasse og vi blir kjent med et knippe produsenter og produkter.
Øyvind Næsheim er mesterkokken som i nesten 10 år reiste verden rundt som kjøkkensjef for legenden Nobu Matsuhisas restaurantkjede Nobu. Etter flere år i Norge og med fokus på å bruke bredden av arter vi har tilgjengelig i Norge har han for lengst landet i Stavanger hvor han er tilbake som daglig leder på Deja Vu. Vi er glade for at han igjen er tilbake hos oss i Smak av kysten for å vise mulighetene med dagens utvalgte råvarer!
Aminor er verdens første kommersielle produsent av flekksteinbit, Arcticas. Dette er en arktisk art som oppdrettes i lukkede anlegg på land og har tatt det internasjonale restaurantmarkedet med storm. V/ Jan Jenssen
Ecofang fra Tromsø har nylig satt seg på kartet som en stabil kråkebolle leverandør med jevnlige leveringer til blant andre NOMA og Jordnær i København. V/ Line B. Hamre og Ørjan Martens
Ode bygger en ny næring for oppdrett av torsk langs kysten av Norge – fra rogn til ferdig torskefilet. Dette kan gi stabil levering av torsk hele året. V/ Falk D. Øveraas
Brdr. Birkeland fisker snøkrabbe – eller dronningkrabbe som den ofte blir kalt. Med sitt hvite krabbekjøtt, søte smak og gode pris har den et større potensial på norske restaurantmenyer. V/ Audny Heimark Tveit og Alvin Koh
Merkevareforeningen Norsk Hval informerer om den bærekraftige og lønnsomme ressursen som hører hjemme på norske menyer, tilgang og kvalitet. V/ Stine Frivåg
I tillegg vil det bli korte presentasjoner av Matjesild, Norsk Fjordsalat og King Oscar.
Kl. 15.45
Takk for i dag!
After work på bryggekanten hvis været tillater det 🙂
Middag på Colonialen Litteraturhuset kl. 19.00 for de som har meldt seg på.
Østre Skostredet 5-7
Takk til våre samarbeidspartnere: