Påmelding Sjømatspire 2023

INVITASJON TIL Å SØKE OM Å FÅ DELTA PÅ EN KUNNSKAPSREISE FOR UNGDOM GJENNOM PROGRAMMET,«SJØMATSPIRE». 

For å bidra til å motvirke fallet i sjømatkonsumet blant de unge har Matarena AS og Foreningen Smak av kysten etablert undervisningsprogrammet «Sjømatspire». 

Programmet har vært testet ut og gjennomført i 2021 og 2022. I løpet av denne tiden har 75 klasser på 9. trinn i Vestland fått besøk av dyktige sjømatkokker fra Smak av kysten-nettverket.

Sammen skal de bidra til å gi kunnskap og inspirasjon om sjømatnæringen, vise frem sjømat som sunn og bærekraftig mat og ikke minst lære å lage smaksrik sjømat på en-to-tre! Prosjektet vil dermed være positivt for å bygge kunnskap og omdømme om norsk sjømat og også bidra til økt rekruttering til matfagene.

KORT OM SJØMATSPIRE:

  • Vi inviterer deltakende lærere til en inspirasjonssamling om sjømat
  • Vi vil ta dere med på en digital kunnskapsreise om norsk sjømat med bakgrunn i aktuelle kompetansemål og med fokus på bærekraftig utvikling, folkehelse og livsmestring
  • Dere får besøk av regionens beste sjømatkokker, hvor elevene lærer å lage smaksrik sjømat på en-to-tre!
  • Det blir konkurranser både for klassene som deltar og familiene, kalt «sjømatdag ute i felten», «Den store sjømataksjonen», og «forundringspakke for familien»
  • Målet er å skape et engasjerende sjømatprogram som vil påvirke ungdommen til å ta bærekraftige og sunne valg for fremtiden.

FOR Å DELTA: 

  • Lærerne forplikter seg til å gjennomgår den digitale kunnskapsreisen om sjømat og sjømatnæringen i forkant av besøket (minimum 2 timer).
  • Klassene må delta med aksjonspunkt til hvordan vi kan øke sjømatforbruket i hjemmene. Lærerne deltar aktivt i undervisningen lassene må delta med aksjonspunkt til hvordan vi kan øke sjømatforbruket i hjemmene.
  • Lærerne deltar aktivt i undervisningen

Sjømatspire kan komme på skolebesøk onsdag, torsdag og fredag. Send ved tidspunkt som kan passe i skjemaet.

Trykk her for å delta

Timeplan

Dag 2

Dato

01.03.2023 - 31.05.2023
Utgått

Tid

Hele dagen

Sted

Sted
Kategori

Arrangør

Matarena
Matarena
Telefon
+47 994 03 999
E-post
ingerid@matarena.no
QR-kode