Bærekraft på agendaen under årets inspirasjonssamling
Publisert 24. mars 2022
16. mars samlet vi nettverkene i Matarena og Smak av kysten til årets store inspirasjonssamling på Grand. Temaet for dagen var bærekraft i mat- og drikkebransjen, og hvordan vi kan jobbe sammen på tvers av hele verdikjeden for å finne gode løsninger for fremtiden.
Programmet var fylt til randen av dyktige og inspirerende foredragsholdere som EAT Foundation, Bocuse d’Or Norge, Norges sjømatråd og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), og mange flere.
En av verdens aller fremste restauranter på bærekraft Amass Restaurant i København presenterte sitt nytenkende konsept og serverte innovative retter med fokus på utnyttelse av hvitfisk. Vi fikk også servert nydelig hjort fra Øyvind Vestrheim i Spesialgrossisten Troye As, og Morten Tungesvik inspirerte med bruk av miljøtrusselen stillehavsøsters. For en dag det ble!
I samarbeid med Selle & Partners har vi i Matarena satt i gang et nytt bærekraftsarbeid som skal hjelpe alle våre medlemmer i prosessen til å ta flere bærekraftige valg for fremtiden. Under samlingen jobbet vi sammen med å finne gode løsninger for hele bransjen.
Tusen takk til alle som var med og på denne fantastiske samlingen. Vi er så stolte av å se kraften som ligger i nettverkene våre, og alt vi kan få til sammen.