Kokk-bondeprosjektet er i gang!
Publisert 23. Mars 2021
Første runde i Matarenas kokk-bonde prosjekt ble en suksess. Kreativiteten var stor, og nye lokale produkter ble skapt.
Nå er vi i gang med Kokk-bonde prosjekt #2, og årets første workshop startet hos Haugen Gardsmat i Flåm. Christer Økland, kokk og direktør for mat og drikke hos Fjordtind Hotels, og kokkelærling Marlene Rogdaberg Trå, utviklet en herlig ny hjortegryte sammen med Odd Ohnstad hos Haugen Gardsmat.
Målet med prosjektet er å øke verdiskapningen av bærekraftig lokalmat i Vestland, og inspirere til økt produktutvikling og kunnskap hos produsentene, kokkene og lærlingene.
Å bruke hele produktet, fra stykningsdeler til rester har stått i fokus, slik at produktene og rettene svarer på et økende ønske i befolkningen for gode, etiske og bærekraftige lokale produkter på markedet.
Følg med på sosiale medier for å se kokkens og bondens kreativitet og nye produkter.
Her er Matarenas instagram.
Kokk-bonde prosjektet er støttet av Vestland Fylkeskommune.
Bilder er tatt av: Marlene Rogdaberg Trå