Siderdampede blåskjell
Lokal sjømat
Laget av: Benedicte Jørgensen, Assisterende kjøkkensjef på Lysverket
Lokalmat
Signaturretter
Oppskrift
Siderdampede blåskjell
Ingredienser
Nok til 2 personer
500 g små blåskjell
1 stk finhakket sjalottløk
80 g fersk ramsløk
10 stk ramsløkblomst – knopper
1 ss ramsløkskapers
1 ss ramsløkolje
200 g syrlig eplesider, eller eple- og stikkelsbærsider
70 g usaltet smør i små terninger
Blåskjell er det vanligste skjellet langs kysten, og perfekt i kombinasjon med lokal eplesider. Tilsett ramsløk i sesong så har du en real smaksbombe fra Vestland.
Slik gjør du
Finn en vid og lav gryte med lokk.
På høy varme, tilsett sjalottløk og blåskjell og dekk med lokk. Tilsett sideren etter ca. 30 sek og la blåskjellene dampe under lokk til de såvidt har åpnet seg.
Tilsett blomsterknopper, og kapers av ramsløk i blåskjellene. Begynn så å montere kraften ved å bevege lett på gryten og tilsett terning for terning med smør i, til du har en lettere kremet og samlet saus.
Til sist vender du inn ferske blad av ramsløk.
Server blåskjellene i dyp tallerken, hell over godt med saus og ramsløksolie.