KREATIVITET PÅ MENYEN UNDER DEN ÅRLIGE INSPIRASJONSSAMLINGEN
Publisert 19. mars 2020
Årets inspirasjonssamling på Grand ble en fantastisk reise i mat, sider og råvarer i verdensklasse. Noen av landets beste kokker, formidlere og fagfolk, ledet 15o deltakere igjennom en dag spekket med inspirasjon og faglig påfyll. Temaet for årets samling var «Retrovasjon», et begrep som omhandler innovasjon med utspring i tradisjon. Eivind Haalien fra Norgesgruppen presenterte trendene som beveger seg i verden, Europa, Norden og Norge. Og Elise Landa ga oss innsikt i behovene til generasjon Z som er på vei til å bli verdens største forbrukergruppe.
Sammen med medlemmene i Matarenas Kompetansenettverk og Smak av kysten la vi ut på en felles smaksekspedisjon langs norskekysten med en meny fra sjø og land. Ekspedisjonen ble ledet av de fire kokkene Nikolas S.Carlsen fra Restaurant 1877, Gunnar Jensen fra Mathallen Tromsø, Lars Laurentius Paulsen fra Troll Restaurant i Trondheim og Anders Tveite fra Tveite Gård på Voss, som serverte en kreativ meny med innslag av kråkeboller og klippfisk, tanglopper og sau.
Takk til alle som bidro og alle som deltok på denne fantastiske samlingen!