En smak av Fjord Norge i Madrid

En smak av Fjord Norge i Madrid 4032 3024 Matarena

En smak av Fjord Norge i Madrid

Publisert 15. november 2019

Tidligere denne uken arrangerte Innovasjon Norge og Fjord Norge et event for presse og turoperatører i Madrid. Gjennom Matarena fikk Thomas Madsen oppdraget med å sette sammen en meny som viste frem smaken av fjordlandskapet. «Go Viking in the fjords»-menyen bestod av mini-svele med Fanaost fra Ostegården og tarepanko fra FLYT seaweed. Grillede margbein og lammepaté med eple og rømme ble også servert. Og til hovedrett fikk gjestene en moderne vri på plukkfisk. Til dessert ble det disket opp med bringebærsorbet og mørk sjokolade fra småskalaprodusenten Fjåk.

På spørsmål om hvordan det spanske publikummet tok i mot de norske spesialitetene forteller Madsen følgende:

-Den friterte ostebollen ble en gedigen suksess. Såpass at vi måtte fritere opp ekstra før hovedretten. Margbein ble også godt mottatt. Spanjolene er mer vandt med slike råvarer enn oss, og når de kunne dyppe det ferske brødet i det bakte fettet, ja da ble det god summing rundt bordene. Gjestene likte også godt den «nye»versjonen» av å servere klippfisk med fritert fiskeskinn.

Arrangementet ble holdt på Kitchen Club i Madrid – et kulinarisk senter og mateventselskap. Madsen skryter av både kokkene og lokasjonene. -Nivået deres var veldig høyt, og utfordret meg til å levere på aller høyeste hold. Gjennom denne typen oppdrag knytter man bånd og relasjoner på tvers av landegrensene, både når det gjelder råvarer og kunnskap. Dette var en utrolig opplevelse!