Endelig åpner restaurantene i Bergen sentrum opp igjen

Endelig åpner restaurantene i Bergen sentrum opp igjen 2560 2334 Matarena

Endelig åpner restaurantene i Bergen sentrum opp igjen

 

Publisert 17. april 2020

Med gode sikkerhetsmarginer mellom bordene, lasermålinger og QR-koder for bestilling er restaurantene nå klare for å gi gjestene trygge og gode spiseopplevelser.

Glad for å være i gang igjen
På Bryggeloftet & Stuene Restaurant har nettopp de første gjestene kommet. Daglig leder Gaute Birkeli forteller at det har vært mye arbeid med å tilrettelegge i henhold til smittevernsreglementet. Skjenkekontoret har akkurat vært innom og sjekket tiltakene. -De var veldig fornøyde, bekrefter Birkeli som er glad for å være i gang igjen og kunne tilby de ansatte arbeid. Selv om det vanskelig å se at det blir noen økonomisk gevinst av dette med det første.

Servering fra traller
Inne i restauranten og på uteserveringen er det gjort mange tiltak for å sikre en trygg og god servering for både ansatte og gjester. Det er halvparten så mange stoler og god avstand mellom bordene, menyene er laminerte slik at de kan vaskes mellom hver gjest. Selve serveringen foregår med traller som settes inn til bordene. Gjestene plukker selv bestillingene fra trallene og setter fat og kopper tilbake etter bruk. Tilbakemeldingene på gjenåpningen har vært veldig positive.

Et savn for mange
-Det er veldig mange som savner det å gå ut og få servert god mat og drikke, forteller Birkeli, før han tar en kort pause for å sjekke om de nye gjestene på vei inn er i familie eller ikke. Det påvirker nemlig hvor nært de får lov til å sitte til hverandre.

Bestilling med QR-kode
Også på Kippers på Verftet gjøres det klart til servering i fineværshelgen. -Vi er heldige som har god plass her ute, forteller Raymond Mikkelsen, mat og drikkeansvarlig for De bergenske. Han er på plass for å sikre en trygg gjenåpning. De regner med å få plass til rundt 70 gjester, til tross for at de kun tillater to personer på hvert bord. Hvert bord er plassert med to meters avstand til det neste. -Det blir enveiskjørt på kaien og bevegelsesmønsteret er skiltet med piler, forteller Mikkelsen. I tillegg blir det vakter i døren for å passe på at ingen krysser hverandre. For å unngå mest mulig bevegelse skjer bestilling og betaling via nettside med QR-kode. Så kommer servitøren med bestillingen. Det er fremdeles tillatt med bordservering, men rutinene er innført for å begrense unødvendig trafikk.

Pølseboden på Fløyen åpner
-Nå skal vi gå på igjen og nå skal vi ha det gøy igjen, sier Eric Saudan som eier og driver Pølseboden på Fløyen og Fløien Folkerestaurant. Pølseboden åpner denne helgen og fra og med neste uke håper de på å kunne åpne Kaféen også.  -Vi forsøker å bidra til å vende tilbake til et vanlig liv. Saudan mener tiden er inne for å komme i gang igjen, men presiserer at det selvfølgelig betinger at både gjester og serveringsstedene respekterer reglene. Han legger ikke skjul på at det kommer til å bli tøft fremover.

Ingen deling
På Michelin-Restauranten Bare Restaurant åpnes det nå også for kveldens servering. -Kokkene jobber med hansker og munnbind på kjøkkenet, og håndtakene i restauranten er desinfisert. Antallet på jobb er holdt til et minimum, forteller medeier Morten Tungesvik. Hver dag går de igjennom et egenmeldingsskjema for alle ansatte før temperaturer sjekkes med lasermåling. -Vi tar absolutt alle forhåndsregler, slår han fast. Han berømmer kjøkkensjefen Kristian Vangen og sous chef Martin Viken som har jobbet å utvikle den nye menyen de skal servere i kveld. Også maten er tilpasset den nye situasjonen. Nå er det ikke lenger lov til å dele.

Folk er flinke til å følge regler
– Vi vl bruke helgen til å se og lære, fortsetter Tungesvik som synes det er kjekt med den gode mottakelsen de har fått i forbindelse med gjenåpningen. -Folk er veldig flinke til å fokusere på lokale mat- og drikkeopplevelser nå, det er veldig viktig i den tiden vi er inne i. Han mener folk er flinke til å overholde smitteregler og ser frem til å starte opp igjen serveringen på Bare.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/web2/matarena/matarena.no/wp-content/plugins/movedo-extension/shortcodes/movedo_gallery.php on line 450