Slik skal vi feire 950-årsjubileumet til Bergen

Slik skal vi feire 950-årsjubileumet til Bergen 2560 1707 Matarena

Slik skal vi feire 950-årsjubileumet til Bergen

 

Publisert 26. november 2020

 

Restaurantbransjen slår seg sammen med lokale musikere inviterer til et felles festmåltid for å feire Bergens 950-årsjubileum.  

 Musikk er jo livet og det finnes vel knapt en bedre måte å feire et jubileum på enn med musikk, mat og god vin, jubler restaurant-gründer Laila Skorge fra Colonialen. 10.desember inviteres hele Bergen til å bli med og feire 950-årsjubileet sammen, hver for seg, på restaurant og hjemme i sin egen stue.

-Vi elsker folkefester

 Initiativet til feiringen kommer fra restaurantbransjen med Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Restaurant 1877 og Bien i spissen. Ideen dukket opp da Bien-restaurantør Gard Haugland postet et innlegg på Facebook-gruppen Bergen Vill, der han etterlyste en storslått feiring av jubileumet.

Det er viktig at Bergen feirer et slikt jubileum fordi det akkurat dette vi er best på, sier Haugland. –Vi elsker folkefester i Bergen. I tillegg så trenger vi en skikkelig fest nå, selv om den ikke kan bli helt vanlig. Av alle tider så er dette det viktigste tidspunktet å gjøre noe sammen på.

Lager unikt «langbord»

-Vi ønsker å samle Bergen rundt et felles festmåltid for byen vår, sier daglig leder for Matarena, Alexandra Krage Angell, om feiringen. Matarena organiserer det unike «langbordet» i samarbeid med Bergen Vill. -Som middagsgjest har man flere muligheter for å delta på feiringen. Man kan feire på fantastiske restaurant-arrangement, med take away-jubileumsmiddag hjemme, og ved å lage sin favorittmat på sitt eget kjøkken, sier arrangøren.

Under markeringen blir det satt opp en live studio-sending som alle kan følge med på, med spennende gjester og god underholdning.

Naturlig å feire med lokal mat og drikke

På Bergens-restaurantene markerer de feiringen med jubileumsmenyer, mini-konserter, og lokal mat og drikke. 

Å feire jubileet med lokal mat og drikke er jo veldig naturlig, sier Haugland. -I Bergen har vi stolte tradisjoner å skilte med. Vi har lange og rike mattradisjoner som er direkte knyttet til de ressursene vi omgir oss med fra sjø og fjord til fjell.

Musikalsk overraskelse

I tillegg til god lokal mat og drikke kan restaurantgjestene glede seg til intimkonserter med et titalls lokale artister. Hvem som dukker opp hvor blir en overraskelse.

Vi mener at i en by som Bergen så er det helt naturlig at musikk får en stor plass, sier Laila Skorge. –Musikkmiljøet i Bergen er utrolig viktig for byen og for oss som bor her. I disse dager merker man godt at man savner deres tilværelse i våre liv. Vi savner intenst å gå på  konsert. Nå gleder vi oss til en annerledes feiring og er utrolig stolte over å kunne være en liten scene for musikkmiljøet i Bergen. 

Enkelt å feire med mat hjemme

For å gjøre det enkelt å delta på feiringen hjemmefra, settes det opp jubileumsmiddager på lokale råvarer som kan bestilles på døren. Det vil også bli delt tradisjonsoppskrifter i sosiale medier som man kan lage hjemme. Oppskriftene er laget av lokale kokker og viser hvordan du lager både moderne og tradisjonelle typiske Bergensretter.

Støttes av Bergen kommune

Feiringen har fått bred oppslutning fra mange lokale aktører som gleder seg over at det nå blir et felles jubileumsarrangement for hele byen. Prosjektet er støttet av Bergen kommune som kommer med følgende uttalelse om det å spise på restaurant akkurat nå:

-Når smitteverntiltakene overholdes, er det trygt å bruke byens restauranter, forteller Erlend Horn, byråd for finans, næring og eiendom.

 Behov for å være sosiale

-Det er viktig å huske at restaurantene er drillet på smittevernsrutiner og har lang erfaring med å håndheve god hygiene og god avstand, sier Alexandra Krage Angell. Derfor mener vi at dette er en perfekt arena for en trygg og god feiring.

– Vi har fremdeles behov for å være sosiale og ta del i fellesskapet, selv om vi ikke kan klemme og sitte nært hverandre akkurat nå. Vi derfor håper alle vil bli med og feire den fantastiske byen vi bor i. Dette er en feiring av Bergen for Bergen, legger hun til.

Her finner du mer informasjon om Hele Bergen feirer: www.helebergenfeirer.no
Her er Facebook-arrangementet for Hele Bergen feirer


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/web2/matarena/matarena.no/wp-content/plugins/movedo-extension/shortcodes/movedo_gallery.php on line 450