Restaurantene feirer sjømaten på sitt beste under Bergen Sjømatfestival

Restaurantene feirer sjømaten på sitt beste under Bergen Sjømatfestival 1920 2560 Matarena

Restaurantene feirer sjømaten på sitt beste under Bergen Sjømatfestival

Publisert 12. februar 2022

Fra torsdag 17. til lørdag 19. februar arrangeres Bergen Sjømatfestival for andre gang. Hele 25 bergensrestauranter byr på fantastiske sjømatmenyer og arrangement laget på sesongens aller beste ingredienser. Som publikummer kan du glede deg til spennende sjømatkurs, gøye konkurranser, sjømatrebus og en livlig fiskeauksjon, der du kan gjøre et skikkelig røverkjøp.

Sjømat på festivalrestaurantene

Bergensrestaurantene er hovedscenen for festivalen og kjøkkenteamene har virkelig brettet opp ermene for å gi deg et sjømatshow du sent vil glemme. Allerede onsdag 16. februar kan du tjuvstarte festivalen med Surf&Turf retter på menyen på Damsgård Restaurant eller med flerretters sjømatmeny på Colonialen Brasseriet. På Bjerck Restaurant & Bar serveres delikate kamskjell og sesongdelikatessen skrei.

Torsdag til lørdag er hele Bergen spekket med gode matopplevelser, fra skreifest til formiddagshummer og tangmeny. Her kan du se hele programmet som er laget spesielt for å feire sesongens beste smaker:

https://bergensjomatfestival.no/program/

Sjømataktiviteter for hele familien

Gjennom hele festivalen kan små og store delta på sjømatrebus i Mathallen på Fisketorget. Her kan dere lære mer om sjømat og konkurrere om å vinne flotte premier. Rebusen krever ingen påmelding og er tilgjengelig i hele åpningstiden for Mathallen.

Lørdag er den store publikumsdagen under Sjømatfestivalen og da inviterer Fish Me de yngste sjømatentusiastene til gratis sushikurs fra kl.10 til kl.12. Barna får lære å lage sushi av en ekte sushikokk og får selvfølgelig smake på maten de lager. For mer informasjon og påmelding til sushikurs:

https://bergensjomatfestival.hoopla.no/sales/1563238936

Konkurranser for publikum

Lørdagen blir det også avholdt to nervepirrende konkurranser for de voksne i Mathallen. Hos Fjellskål kan du konkurrere om å bli Bergensmester i østersåpning og Vestlandsmester i rekepilling. Klarer du å vippe regjerende mestere av tronen? I tillegg til heder, ære og et flott diplom, stikker vinneren av med et gavekort på restaurant på 2.000 kroner. Du kan lese mer om konkurransene og melde deg på her:

https://bergensjomatfestival.no/konkurranser-under-bergen-sjomatfestival/

Bak kulissene med kjøkkensjefene

På de eksklusive smakskursene på Kulturhuset i Bergen får du en unik mulighet til å komme bak kulissene på restaurantene, og bli med inn på kjøkkenet til noen av Bergens beste kjøkkensjefer. På disse kursene får du lære knepene fra anerkjente restauranter som Bien, BARE, Restaurant 1877, Allmuen, Damsgård og Lysverket. Her forsøker kjøkkensjefene å overgå hverandre med bruk av sesongens beste råvarer, og du får smake deres signaturretter med nydelig lokal drikke til. Du kan lese mer om kursene og kjøpe billetter her:

https://matarena.ticketco.events/no/en

Hvem blir verdensmester i Persetorsk?

Onsdag 16. februar, i forkant av festivalen, møtes en rekke av byens kokker til den prestisjefylte konkurransen VM i persetorsk. Persetorsk er en av de mest særegne identitetsbærerne for det bergenske kjøkkenet, og delikatessen har de siste årene fått stor oppmerksomhet på byens restauranter.

Nå skal det knives om hvem som har den aller beste oppskriften. Rettene skal vurderes av et kunnskapsrikt panel bestående av juryleder og mesterkokk Hanne Frosta, restaurantanmelder i Bergens Tidende Nanette Nartey og Trym Eidem Gundersen i Norges Sjømatråd. Vi har selvfølgelig også invitert med Bergens ordfører Rune Bakervik. Sammen med to matglade publikumsdommere skal de kåre den beste oppskriften og avgjøre hvem som kan smykke seg med tittelen «verdensmester i persetorsk».

For hele programmet og mer informasjon om menyer, kurs og påmelding kan du besøke: https://bergensjomatfestival.no/