Får støtte fra nærings- og fiskeridepartementet for å spre sjømatglede i skolene

Får støtte fra nærings- og fiskeridepartementet for å spre sjømatglede i skolene 2560 1707 Matarena

Får støtte fra nærings- og fiskeridepartementet for å spre sjømatglede i skolene

Publisert 20. september 2021

Nærings- og fiskeridepartementet har tildelt 500.000,- i støtte til Matarena-prosjektet «Sjømatspire». Prosjektet skal spre sjømatglede til 9. klassinger i hele Vestland gjennom å la dem «føle–smake–lære» om norsk sjømat. 

For å motvirke fallet i sjømatkonsumet blant de unge vil Matarena engasjere dyktige sjømatkokker fra Smak av kysten nettverket inn i mat- og helseundervisningen. Gjennom undervisningsprogrammet «Sjømatspire» skal elevene få lære om sjømatens rolle i det norske samfunnet, om sjømat og helse, og om tilberedning av moderne sjømatretter. Prosjektet skal også inspirere til videre læring, og bidra til rekruttering til matfagene.

Vi har valgt å kalle prosjektet nettopp sjømatspire fordi programmet skal være en spire til læring og skape økt interesse for sjømat. Med programmet ønsker vi å «så et frø» hos ungdommene og vekke nysgjerrigheten for den norsk sjømaten. Ordet «spire» viser også til bærekraftsaspektet som er en viktig del av prosjektet, der elevene får bli kjent med bærekraftige kvalitetsråvarer.

Vi er nå godt i gang med planleggingen og gleder oss til å sette prosjektet ut i live, og til bidra med gode sjømatopplevelser i ungdomsskolen.