Smaken av fjordregionen på verdens største matmesse

Smaken av fjordregionen på verdens største matmesse 2560 1707 Matarena

Fristende smaker av fjordregionen på verdens største matmesse, Grüne Woche

Publisert 31. oktober 2021

Matinteresserte fra hele verden få smaken av fjord og fjell, når 20 utvalgte lokalmatbedrifter fra Vestlandet reiser til Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin, januar 2022. 

Den norske deltakelsen på Grüne Woche skal bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Målet er å styrke regional matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling.

I Berlin vil det blir servert råvarer og foredlede produkt fra kjøtt og  fisk, sjømat, ost og urter. Sider og eplemost av høy kvalitet vil ha en sentral plass i markedsføringen av fjordregionen. I en «Tasting-Lab» vil  sommelierer, matskribenter, presse og tyske importørar bli invitert inn til å smake ulike sidere til lokale produkt som sammen utgjør “Smaken av Fjord Norge”.

IGW-deltakelsen er et samarbeid mellom Statsforvalterne i Rogaland, Møre og Romsdal og Vestland. Matarena AS gjennomfører det praktiske arbeidet som prosjektleder. Prosjektet finansiert av Innovasjon Norge, fylkeskommunene og Statsforvalterne i nevnte fylker.

Dette er bedriftene som deltar fra fjordregionen:

MØRE OG ROMSDAL

Eggen Restaurant
Frøysagarden
Tingvollost
Sider AS
Skarbø Gard

VESTLAND

Edel Sider, Åkre Gard
Fjellestad Gardskjøken
Fretheim Hotell v/kjøkkensjef Bjarte Finne
Gardsbrenneriet
Hardangerbonden
Myrdal Gård
Slettevollen Gardsysteri
Kandal Kjøt
Sølvane Gard
Varegga Mat fra Bergen
Matfaglig ansvarlig, Øyvind Vestrheim, Spesialgrossisten Troye

ROGALAND

Apal Sideri
Lysefjorden Sjokolade
OmCider
Ryfylke Gardsysteri
Ystepikene
Matfaglig ansvarlig, Sebastian Schläwicke, Smaken av Ryfylke