AKTUELT

Rekordstor deltagelse på årets inspirasjonssamling 960 640 Matarena

Rekordstor deltagelse på årets inspirasjonssamling

Rekordstor deltagelse på årets inspirasjonssamling Publisert 26. mars 2019 https://matarena.no.datasenter.no/cms/wp-content/uploads/2019/05/Inspirasjonssamling-2019_NY3-kopi.mp4 150 deltagere deltok på årets inspirasjonssamling i regi av Matarena AS og Smak av kysten. Kokker og råvarer i verdensklasse, fermentering og konservering av sjømat, inspirerende foredrag om matkultur, digital kommunikasjon, historieformidling og opplevelsesmat var…

Kokkeutveksling til Mexico tilbys til kreativ bergenskokk 679 960 Matarena

Kokkeutveksling til Mexico tilbys til kreativ bergenskokk

Kokkeutveksling til Mexico tilbys til kreativ bergenskokk Publisert 10. februar 2019 Matarena tilbyr i samarbeid med Bergen kommune i 2019 en mulighet til å søke om utvekslinger til noen av verdens Unesco matbyer. Den første muligheten kommer her: Ensenada i Mexico inviterer en Bergenskokk til…

Bergen – Unesco Creative City of Gastronomy er i Macao, China 150 150 Matarena

Bergen – Unesco Creative City of Gastronomy er i Macao, China

Bergen – Unesco Creative City of Gastronomy er i Macao, China Publisert 19. januar 2019 Bjørnar Alvsvåg Folgerø briljerte med gravet kveite og ørret under Macao Gastronomy Festival i dag. Blant mange søkere ble Bjørnar fra Osøyro Kolonial valgt ut for å representere Bergen. Sammen…

Sjømatdagene på Hell 900 600 Matarena

Sjømatdagene på Hell

Sjømatdagene på Hell Publisert 16. januar 2019 Matarena i regi av Smak av kysten bidro på Sjømatdagene på Hell i går med innlegg og gode smaker fra havet. Konferansedeltakerne fikk virkelig en smak av mangfoldet som kysten vår har å by på med bl.a. O-skjell,…

– De gammelnorske kurasene smaker fantastisk 4272 2848 Matarena

– De gammelnorske kurasene smaker fantastisk

DE NORSKE URFEENE SMAKER FANTASTISK! Kjøttet har en bedre fettmarmorering og fiberstruktur som gjør det svært attraktivt å ha kjøttet på restaurantmenyene, sier kokken Bjarte Finne. Publisert 22.mars.2019 kl.14.20 Ingerid Wembstad – De gammelnorske kurasene smaker fantastisk. Kjøttet har en bedre fettmarmorering og fiberstruktur som…

40.000 matglade besøkte Bergen Matfestival! 5184 2916 Matarena

40.000 matglade besøkte Bergen Matfestival!

40.000 matglade besøkte Bergen Matfestival! Publisert 29. september 2018 Vi vil takke både publikum og utstillere som bidro til å lage tidenes matfestival i Bergen. For en helg og for en stemning! Nærmere 40.000 besøkte Bergen Matfestival i helgen! Tusen takk til alle dere dyktige lokalmatprodusenter…

Møteplass Mat på hjul til Hardanger 150 150 Matarena

Møteplass Mat på hjul til Hardanger

Møteplass Mat på hjul til Hardanger Publisert 28. september 2018 «Møteplass mat på hjul» til Hardanger ble en stor suksess. Kokker og servitører fra noen av byens restauranter entret siderbussen, og var klar for å bli enda bedre kjent med de dyktige og ambisiøse siderprodusentene.…

Synliggjøring av bergensk matkultur! 960 539 Matarena

Synliggjøring av bergensk matkultur!

Synliggjøring av bergensk matkultur! Publisert 4. juni 2018 Denne helgen var Bergen representert på gastronomifestivalen i Parma. Gastronom Jonas Zackrisson Torp gjorde en glitrende jobb i å synliggjøre Bergen som matby som en del av UNESCO sitt internasjonale nettverk for kreative byer. For fullsatt sal…

Gårdsbesøk for kokker 11. juni 1537 1025 Matarena

Gårdsbesøk for kokker 11. juni

Gårdsbesøk for kokker 11. juni Publisert 20. mai 2018 Matarena inviterer kokker til en rundreise til spennende lokalmatprodusenter på Voss og omegn. Øvrig personell ved restaurantene inviteres også. Vi besøker Aud hos Vossasmøret, Hilde og Lars på Voss Gardsslakteri og Jeanette hos Voss Bryggeri. Videre…

Smakfull, ren og rettferdig mat! 700 525 Matarena

Smakfull, ren og rettferdig mat!

Smakfull, ren og rettferdig mat! Publisert 25. april 2018 Førstkommende helg samles over 80 kvalitetssterke småskalaprodusenter fra hele Norden på Terra Madre Nordic i København for å feire smakfull, ren og rettferdig mat! Foruten å være en stor markedsplass, kommer også produsentene her i dialog…

Langsiktig kompetanseutvikling! Matarena

Langsiktig kompetanseutvikling!

Langsiktig kompetanseutvikling! Publisert 17. april 2018 Matarena AS har igangsatt et langsiktig kompetanseprogram for lokalmatprodusenter i Hordaland og Sogn og Fjordane, og hele 35 lokalmatprodusenter deltar. Den 16. april var det workshop med noen av byens beste kokker tilstede, fra Bien Restaurant, Colonialen Restaurant, Cornelius…

Fjord Norge til Grüne Woche! Matarena

Fjord Norge til Grüne Woche!

Følg Fjord Norge til Grüne Woche 19.-28. januar! Nå skal matinteresserte fra hele verden få smaken av fjord og fjell! Fylkene Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal utgjør Fjord Norge og er én av tre utvalgte regioner som nå drar til Grüne…

Gjestespill på restauranter 150 150 Matarena

Gjestespill på restauranter

GJESTESPILL PÅ RESTAURANTER I BERGEN – SAMARBEID MELLOM UNESCO GASTRONOMIBYER For å skape mer kontakt, dele erfaringer og matkreativitet mellom kokker i Bergen og de internasjonale matbyene i Unesco Gastronomiby-nettverket utlyser Bergen Kommune nå støtte til å arrangere gjestespill på restauranter i Bergen. Dette skal…

Kompetansenettverket vokser Matarena

Kompetansenettverket vokser

Kompetansenettverket for lokalmatprodusenter vokser… I 2018 startet Matarena et kompetansenettverk for lokalmatprodusenter i samarbeid med Hordaland Fylkeskommune, Fylkesmannen i Hordaland, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, Sparebanken Vest og Spesialgrossisten Troye. Hele 33 lokalmatprodusenter er med i nettverket, og i 2018 ble det gjennomført tre kompetansesamlinger og workshop med kokker.…