FAT Event

Bergen Sjømatfestival

Bergen Sjømatfestival 400 300 Matarena

Norsk Siderfestival 2022

Norsk Siderfestival 2022 1410 1182 Matarena

10.-12. november bobler Bergen over av frisk, norsk sider. På Norsk Siderfestival kan du bli med på landets første «sidertog» og smake sidersorter fra hele Norge.

En vandring i siderens verden

Startskuddet for Norsk Siderfestival går torsdag 10. november kl.17. Da er det klart for landets, og Bergens, aller første Sidertog. Reisen begynner på Kulturhuset i Bergen, før vi legger ut på tur til byens beste restauranter og barer. Her får du smake nydelig, norsk sider og cocktails, i kombinasjon med småretter laget av eksepsjonelle restaurantkokker. Her får du smake bredden av nydelig, norsk sider, i kombinasjon med småretter laget av eksepsjonelle restaurantkokker.

Mat og drikke er inkludert i sidertog-billetten, og alle deltakere får utdelt smakeglass og quiz. Etter vintoget blir det etterfest m/DJ og premieutdeling på Kulturhuset i Bergen. Billettene til sidertoget slippes 19. oktober.

Sidersmaking og siderkurs

Fredag og lørdag står siderprodusenter fra hele landet klare med perlende smaker og spennende nyheter på Kulturhuset i Bergen. På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det beste av autentisk og naturlig, frisk, norsk sider, og delta på kurs med smaksformidlere fra inn og utland. Kursene holdes av dyktige formidlere som Ove Svendsen og Anniken England fra Ypper, Thomas Digervold fra Fest i kjeften og The Ciderologist, Gabe Cook. Her kan du lære mer om tema som sider og mat i kombinasjon, og om ulike siderstiler fra hele verden. Billetter til smakinger og kurs slippes 12. oktober.

Smak på internasjonale sidere under Sider VM

Parallelt med Norsk Siderfestival arrangerer Hanen Sider VM, også kalt Nordic International Cider Awards. Også her blir det flere publikumsaktiviteter. Lørdag 12. november inviteres publikum inn til å smake på finalist-siderne fra de internasjonale aktørene som kommer til NICA. Her kan du treffe produsentene ansikt til ansikt, og lære mer om verdens ulike sidersmaker.

Matarena AS er arrangør av Norsk Siderfestival. For mer informasjon og billetter se: www.norsksiderfestival.no

Studietur til København

Studietur til København 1080 1080 Matarena

25.-27. oktober blir det studietur til København. En kulinarisk reise med besøk på blant annet Geranium og Alchemist.

 

 

Studietur til København

Studietur til København 1080 1080 Matarena

18.-20. oktober blir det studietur til København. En kulinarisk reise med besøk på blant annet Geranium og Alchemist.

 

 

Bergen Matfestival 2022

Bergen Matfestival 2022 1080 1080 Matarena

2.-3. september arrangeres Bergen Matfestival. Du kan glede deg til mataktiviteter, kurs, Ung Matfest og festivalmenyer på restaurantene.

 

 

Fagsamling i Tromsø

Fagsamling i Tromsø 1080 1080 Matarena

I mai er det fagsamling i Tromsø. Det blir fokus på bruk av hvitfisk og menyutvikling som skaper økonomi og fornøyde gjester.

 

 

Studietur til Lofoten

Studietur til Lofoten 1080 1080 Matarena

I samarbeid med Norges Sjømatråd for å løfte frem mer hvitfisk på menyen inviterer vi til studietur til Lofoten 3.-6. april, med kunnskap om ulike produkter av torsk/hvitfisk. Det blir fisketur og besøk til Kvitnes Gård og Lofoten Foodstudio.

 

 

Østersfestival i fiskehandelen og restaurantene i Agder

Østersfestival i fiskehandelen og restaurantene i Agder 1080 1080 Matarena

Smak av kysten inviterer til Agder østersfestival! Festivalen vil være fra 24.-26. mars. Vi ønsker å feire den fantastiske råvaren, østers, sammen med fiskehandelen og restaurantene i Agder. Det blir nydelig sjømat og gode smaksopplevelser.

Velkommen!

 

 

 

Fagsamling med lite brukte arter

Fagsamling med lite brukte arter 1080 1080 Matarena

22. mars har vi en fagsamling i Kristiansand med fokus på bruk av lite uutnyttede fiskearter og tang og tare. På fagsamlingen vil vi ta opp tema som råvareutnyttelse, «åpne menyer» og servering til større grupper.

Årets Smak av kysten kokk 2022

Årets Smak av kysten kokk 2022 1080 1080 Matarena

Tirsdag 15. mars inviterer Smak av kysten til lagkonkurranse med en kokk og en lærling. I årets konkurranse vil deltakerne bli utfordret på å lage en hovedrett basert på sei. Fokuset vil være å få utnyttet mest mulig av råvaren. I tillegg til heder og ære vil vinnerlaget motta kr 15.000,-.