Fokus på mindre brukte arter og ulike typer hvitfisk.
Fokus på Skalldyr og tang og tare.
Fra 09:00 til 10:30 kommer Mattilsynet og gir nyttig informasjon om regelverket rundt matproduksjon, merking og emballering av produkter. Det blir satt av tid til dialog, spørsmål og svar.
EMBALLERING Fra 10:45 til 16:00
Hvordan utvikle miljøvennlig og praktisk emballasje som
også bygger din merkevare og ikke minst SELGER GODT!
– Vi inviterer trykkeriet Molvik som utvikler bærekraftig
og miljøvennlig emballering og som vil gi gode råd og
praktiske eksempler som er i tråd med Mattilsynets
bestemmelser. Overhaus blir invitert med og vil gi råd
rundt utvikling av salgbare, merkevarebyggende design.
– Vi utveksler erfaringer med egen emballasje i gruppen.
Alle tar med noen av egne eksempler.Fra 10:45-16:00.
Sted: Litteraturhuset
Østre Skostredet 5, 5017 Bergen.
På årets LOKALMATPRODUSENT OG KOKK WORKSHOP blir kreativitet, harmoniske og gjerne uventede smaker og råvare kombinasjoner satt i et herlig samspill.
Du får tilbakemelding på dine råvarer og produkter og gode tips til innovative kombinasjoner og forbedringer.
Noen av de aller beste kokkene i Bergen vil også gi deg innspill på hvordan lage knallgode og salgbare småretter som du kan selge på Bergen Matfestival og på andre markedsplasser/festivaler.
SJEKK DETALJERT PROGRAM HER: WORKSHOP-MATARENAS KOMPETANSENETTVERK 17. feb. 2020
Sted: Spesialgrossisten Troye
Kokstadvegen 35B, 5257 Kokstad
Under årets inspirasjonssamling samler vi alle de dyktige deltakerne i begge nettverkene våre, Smak av kysten og Matarenas Kompetansenettverk.
Tema for årets samling er RETROVASJON – innovasjon med utspring i tradisjon.
Sjekk det spennende programmet her:
Inspirasjonssamling 10. mars 2020_Matarenas Kompetansenettverk
Dag 1: Bygg en sterk merkevare, kommuniser effektivt med forbrukeren, og skill deg ut fra konkurrentene
Dag 2: Vi jobber videre med merkevarebygging.
Siste del dag 2: Emballering og merking. Utveksling av erfaring med ulik emballasje og merking.
Mer informasjon kommer.
Den 15.oktober samles kokker, produsenter og fiskehandlere i Øygarden hos Scalmarin og senere på holmen hos Cornelius.
Havet byr på mange ukjente skalldyr som ikke blir benyttet i særlig grad i dag. Noen av disse artene er blitt delikatesser på flere topprestauranter rundt om i verden slik som for eksempel Maemo, Noma, Geranium eller St. John.
Og mange av artene er enda ikke oppdaget av kokkene! Sammen skal vi bygge kunnskap om fangst, bruk og håndtering av blant annet kuskjell, teppeskjell, sandskjell, rød og langpigget kråkebolle, o-skjell, strandkrabbe, albuesnegl og er vi heldige dukker det kanskje opp noe rødpølse og kongsnegl også!