FAT Event

Bergen Sjømatfestival

Bergen Sjømatfestival 1080 1080 Matarena
Sjømatfest med sesongens beste råvarer. 

Distribusjonsmuligheter – HoReCa og Dagligvare

Distribusjonsmuligheter – HoReCa og Dagligvare 1920 1200 Matarena

2 dagers digital kompetansesamling – distribusjon:

Foreløpig agenda:

Mandag 15. februar – HoReCa:
Presentasjon av Matarenas forprosjekt:
”Hvordan kan lokalmatprodusenter få økt markedstilgang i Horeca-markedet.”

Videre inviteres innkjøpskjeder/grossister som presenterer mulighetene og utfordringene via deres   kjeder.

Hva kan være riktig kanal for din lokalmatbedrift?
v/ Dagfinn Pedersen, Matmerk
Praktisk tilnærming til kjedene. Forslag til fremgangsmåte, forhandlinger, fordeler og ulemper, lønnsomhetskrav for begge parter. Alternative kanaler – veier inn til Horeca-markedet.

Tirsdag 16. februar – Dagligvare:
Hvordan få innpass i dagligvaremarkedet v/ Dagfinn Pedersen, Matmerk.
Hva kreves av registreringer (her gis det en komplett oversikt).
Krav til lønnsomhet – og salg ut av butikk.

  • Spesialgrossisten Troye presenterer muligheter i deres system.
  • Eivind Haalien, NorgesGruppens produktgruppesjef for lokalmat og spesialiteter, presenterer muligheter hos Meny/ Norgesgruppen.

Bli god på nett 2

Bli god på nett 2 2667 1500 Matarena

BLI GOD PÅ NETT 1 og 2

Gratis digitalt kurs 24. – 25. november og 11. januar

Bli god på nett 1: Tirsdag 24. november: Kl. 10:00-15:00, med lunsj i en time underveis. Onsdag 25. november: Kl. 09:00 – 11:30

Bli god på nett 2: 11. januar kl. 10.00 – 15.00, med lunsj i en time underveis

Bli god på nett kurset holdes av Kreativ Industri. Kreativ Industri arbeider til daglig med digital markedsføring i reiselivet for bedrifter i hele Norge. De er blant annet Innovasjon Norges utvalgte nasjonale leverandør av «Bli god på nett»-kursene og ansvarlig for webinarer for Visit Arctic Europe.

Her kan du se detaljert program for de to kursene: Bli god på nett

Påmelding innen 6.november: https://docs.google.com/forms

Bli god på nett 1

Bli god på nett 1 2667 1500 Matarena

BLI GOD PÅ NETT 1 og 2

Gratis digitalt kurs 24. – 25. november og 11. januar

Bli god på nett 1: Tirsdag 24. november: Kl. 10:00-15:00, med lunsj i en time underveis. Onsdag 25. november: Kl. 09:00 – 11:30

Bli god på nett 2: 11. januar kl. 10.00 – 15.00, med lunsj i en time underveis

Bli god på nett kurset holdes av Kreativ Industri. Kreativ Industri arbeider til daglig med digital markedsføring i reiselivet for bedrifter i hele Norge. De er blant annet Innovasjon Norges utvalgte nasjonale leverandør av «Bli god på nett»-kursene og ansvarlig for webinarer for Visit Arctic Europe.

Her kan du se detaljert program for de to kursene: Bli god på nett

Påmelding innen 6.november: https://docs.google.com/forms

Digitalt opplevelseskurs med Pål Medhus

Digitalt opplevelseskurs med Pål Medhus 2667 1500 Matarena

Tjen penger på å skape gode kundeopplevelser. Digitalt kurs 10. – 11. november. 

med Pål Knutsson Medhus, som i 2016 ble hedret som 1 av 10 pionerer innen opplevelsesutvikling i Norge.

Kurset passer for reiselivsbedrifter, restauranter og lokale mat- og drikkeprodusenter som ønsker å utvikle bærekraftige, lønnsomme opplevelser for sin bedrift.

Mat og drikkeopplevelser er ofte noe av det sterkeste folk erfarer på ferie og på tur. Helt enkelt fordi mat og drikke er som skapt for å skape de virkelige store øyeblikkene. Pål K. Medhus er selv kokk og har jobbet med mange matopplevelser, så her er det mange gode erfaringer å høste i fra, i tillegg til alle de nyttige verktøyene og metodene som blir presentert på kurset.

Dette to dagers digitale kurset skreddersys til dere som jobber med mat- og drikkeopplevelser. Du lærer en ny og inspirerende måte å jobbe med innovasjon og produktutvikling på, der også prinsippene for et bærekraftig reiseliv er en del av utviklingsprosessene. Kurset er en kombinasjon av forelesninger, øvelser, samt arbeid med egen bedrift.

Du får kunnskap om:

  • En grunnleggende innføring i opplevelses-økonomien, og tips & triks til utviklingsarbeid.
  • En grunnleggende innføring i bærekraftig reiselivsutvikling.
  • Hvilke drivkrefter påvirker etterspørselen etter opplevelser?
  • 8 praktiske verktøy for å utvikle helhetlige, meningsfylte og bærekraftige opplevelser i egen bedrift.

Se hele invitasjonen her: Opplevelseskurs med Pål K. Medhus

Frist for påmelding 26.oktober: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0T2FugcAa6Qboc5q4mQ5QfBBW4ler9JTjlrougKUtOheE2w/viewform

Webinar: Bli bestevenn med Facebook

Webinar: Bli bestevenn med Facebook 1920 1200 Matarena

Bli bestevenn med Facebook
Få gode, klare og konkrete råd om hvordan du bruker Facebook smart for økt salg og oppmerksomhet. Du lærer hvilket innlegg som sprer seg godt og gratis på Facebook, hvordan du får mest ut av et lite annonsebudsjett og hvordan du bør benytte din personlige Facebook-profil på en god måte.

Vi lover en times foredrag tettpakket med konkrete tips. Etterpå blir det god tid til en spørsmålsrunde.

Du møter Espen Grimmert fra Sparebanken Vest. Han har lang erfaring med praktisk bruk av sosiale medier, har skrevet boken Sosiale medier på jobben og er kåret til Norges beste sosiale medier rådgiver.

Se hele invitasjonen her: Bli venn med Facebook – Espen Grimmert

Webinar: Digital sesongsamling

Webinar: Digital sesongsamling 1920 1200 Matarena

Digital sesongsamling: Smak på høsten! Tirsdag 25.august, kl.09:00.

Velkommen til en feiring av høstens beste råvarer. Smak av Kysten inviterer til et webinar for hver årstid, hvor vi har hentet inn råvareeksperter for inspirasjon og kunnskapsformidling om sesongens beste råvarer.

I dette webinaret vil sjø og land møtes. Sjømatkokk Raymond fra Domstein vil fortelle om lange, hyse og krabbe og Maya Riise fra Nordre Solend Gård skal fortelle om råvarer i sesong som tilbehør for menyen. Havet bugner av sesongbaserte frukter, og ved å anvende de riktig blir det både bærekraftig, smaksrikt og økonomisk. Velkommen til et dypdykk med råvareekspertene:

-Raymond Grimstad, Sjømatkokk fra Domstein Sjømat
-Maya Riise, Nordre Solend gård

Hvordan får jeg tilgang til kurset?

Kursene gjennomføres i Zoom, og krever påmelding i forkant. Det vil også bli mulighet for å stille spørsmål underveis. Vi gjør opptak av kursene og deler dette i Smak av kysten sitt nettverk i etterkant.

Du kan melde deg på via denne lenken: https://forms.gle/zLo3BUw23JvBxBmGA

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for alle som arbeider med mat og drikke. Enten du er kokk, servitør, vinkelner eller matentusiast vil dette webinaret falle i smak for deg.

Når tar det sted?

Kurset vil ta sted den 25 august, klokken 09.00. Kurset vil vare i ca. 45 minutter.

Webinar: Regler og permitteringer – endringer i kontrakter

Webinar: Regler og permitteringer – endringer i kontrakter 1920 1200 Matarena

Webinar: TA KONTROLL PÅ ØKONOMIEN 

Webinar: TA KONTROLL PÅ ØKONOMIEN  1920 1200 Matarena

I samarbeid med Vestland Fylkeskommune tilbyr Matarenas Kompetansenettverk interessante og matnyttige digitale kurs og webinarer for lokale mat- og drikkeprodusenter.

TA KONTROLL PÅ ØKONOMIEN 

WEBINAR OG ÉN TIL ÉN OPPFØLGNING MED ØKONOMI OG IT SELSKAPET, ECIT

MANDAG 18. JANUAR: KL. 9.00 – 12.00
TIRSDAG 19. JANUAR: ÉN TIL ÉN OPPFØLGNING – eksakt tidspunkt etter avtale

Alle bedrifter er avhengig av å selge varer for å overleve, men til hvilken pris?

Hvis du ikke er bevisst og kjenner til alle kostnadene, vil du risikere å selge et produkt som du taper penger på. I dette webinaret tar vi for oss en kalkyle som analyserer de ulike varene bedriften din selger, for så å finne ut hvilke produkter som genererer best dekningsbidrag.

Videre vil vi koble dette sammen med et budsjettstyringsverktøy. Her vil vi se på likviditetsstyring for å identifisere perioder hvor du evt. vil ha likviditetsutfordringer, og koble direkte til et resultatbudsjett for å anslå hvilke resultat du kan forvente deg i fremtiden.

Påmeldingsfrist 14. januar 2021

For påmelding og spørsmål kontakt: ingerid@matarena.no – 994 03 999

Webinar: Instagram med Elise Landa

Webinar: Instagram med Elise Landa 1920 1200 Matarena