Nyyyt
Alt starter hos bonden.
Med lokal forankring og kunnskap er visjonen å skape produkter med unik historie og den beste smaksopplevelsen.
Alt starter hos bonden.
Med lokal forankring og kunnskap er visjonen å skape produkter med unik historie og den beste smaksopplevelsen.
Fakta
Kort om Nyyyt
Nyyyt ble stiftet i 2005 av flere lokale gårdbrukere i Bjerkreim i Rogaland, hvorav tre er igjen den dag i dag. Matentusiastene i Nyyyt brenner for kvalitetskjøtt, og håndplukker kjøtt av beste kvalitet slik at det både kommer kresne kunder til gode og gir merverdi til bøndene. Kjøttet videreforedles i moderne lokaler på Røysland Gaard, og Nyyyt leverer til restauranter, butikker og private kunder. Nyyyt er også stolte eiere av Sjokoladehjørna i Egersund, og har smakt seg frem til 80 ulike typer håndlagde sjokoladevarianter. Alle bitene lages for hånd, og består av nydelig belgisk sjokolade.
For Nyyyt er et tett samarbeid med profesjonelle råvareleverandører selve nøkkelen til kvalitetsmat. Hver leveranse kan spores tilbake til den enkelte bonde, og kunder hos Nyyyt får trygghet så vel som kunnskap om norsk matkultur. I tråd med ønsket om å produsere bærekraftige kjøttvarer har Nyyyt lansert Pinnasteik – herlig pinnekjøtt laget fra hele lammet. Pinnasteiken kommer fra tiden før komfyr og kjøleskap var fast inventar på kjøkkenet, da hele dyret ble saltet og hengt på en pinne over ildsted for tørking. Denne prosessen skiller seg ut ved at hele dyret brukes, og man får i tillegg betydelig mer kjøtt sammenlignet med tradisjonelt pinnekjøtt.