Haugen Gardsmat

Med ønske om smakfulle opplevelser – Haugen Gardsmat produserer mat tuftet på tradisjon og kvalitet, i samspill med naturen rundt dem.

Haugen Gardsmat

Med ønske om smakfulle opplevelser – Haugen Gardsmat produserer mat tuftet på tradisjon og kvalitet, i samspill med naturen rundt dem.

Fakta

Adresse:
Brekkevegen 51, 5743 Flåm

Telefon
+47 915 39 026

Nettsted
www.haugengardsmat.no

Kort om Haugen Gardsmat

Kristine og Odd Ohnstad driver Haugen Gardsmat i Flåm, og er opptatt av at den spektakulære naturen som omringer dem skal danne grunnlaget for deres matkultur. Gjennom de siste 15 årene har Kristine og Odd levert kvalitetsprodukter fra egen region, og vil være produsent av gode produkter i fremtiden – der tradisjon i samspill med nytenkning vil føre til nye spennende retter.

Det er mye liv og røre rundt gården i Flåm. Haugen Gardsmat har frittgående utegriser, og dyrene lever ute i nærområdet til gården. Her har de stor plass å boltre seg på, fullt av planter, røtter og annet småplukk de finner. Bekken “Hilda” er grisenes vannkilde, og når været ikke tillater dem å sove ute søker de tilflukt i grisehuset. Lam går fra fjord til fjell på næringsrike og varierte beite. Fra nabogården får Odd og Kristine kjøtt fra ulike storfe som Scottish Highland, Vestlands Fjordfe, og Norsk Rødt Fe, og i perioder kan man også få tak i herlig kjekjøtt.

Haugen Gardsmat leverer produkter fra lam, kje, svin, storfe, hjort og rein, og kan tilby ferske stykningsdeler som selges direkte fra gården. Kristin og Odd salter, røyker og speker ulike typer kjøtt, og har vunnet NM for sin langtidsmodnede spekeskinke. De tilbyr også ulikt tilbehør som potetstappe, ertekrem og kålstuing, som kan fås på Bondens Marked og ulike dagligvarebutikker. Med sitt engasjement for å redusere matsvinnet sitt lanserte de Sognalapskaus – en norsk tradisjonsrett der fårekjøtt og grønnsaker som bønder sliter med å omsette kommer til bruk.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell Bryggeri

Aga Sideri

Åkre Gard

Aktiv i Modalen

Alde Sider

Alverhonning

Alverland

Amble Gård

Apal Sideri

Bakstehuset på Ask

Bergen Øko

Bergsdalstunet

Bondens marked

Bratshaug Høylandsfe

Ciderhuset Balholm

Epli Sideri

Feddie Ocean Distillery

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Fjordsider

Garden Kolås

Gardsbrenneriet

Hajen Sideri

Hardanger Bryggeri

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Saft og Siderfabrikk

Hardanger Siderprodusentlag

Hardangerbonden

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haugsfrukt

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Heimtun økologisk gardsmat

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Homlagarden

Kandal Kjøt

Kandal Ysteri & Gardsmat

Kvestad Sideri

Larsastova

Lofthus Ekspedisjon

Lofthus Sideri

Lynghaugen Bigard

Lystgården

Løvås Gard

Marås Hjort

Mikrogrønt

Molvik Gard

Nordre Solend Gård