Amble Gård

En familieferie utenom det vanlige.

Amble Gård

En familieferie utenom det vanlige.

Fakta

Adresse:
Øvre Amla 14, 6854 Kaupanger

Telefon
+47 406 10 589

Nettsted:
http://www.amblegaard.no

Kort om Amble Gård

Amble Gård ligger i Kaupanger, i hjertet av Sognefjorden. Gården har vært i generasjoner siden 1690 og er omkranset av natur, tradisjon og historie på alle kanter. Her kan man senke skuldrene til en ro som hører fortiden til, mens barna leker med kaniner og høner på gårdstunet. På gården kan barna lære hvordan de lager gårdens egen eplemost, og de kan få være med på å grave etter sine egne poteter. På Amble dyrkes urter og spiselige planter på gården, og det er et lite gårdsutsalg på tunet med egenproduserte varer.

Start dagen med et glass økologisk epledrikk på trappen og en frokost med nykokte egg fra lykkelige høns, mens du lar utsikten over fjorden synke inn. Robåtene er til fri bruk for alle gjester, og det er et stølshus som besøkende kan låne uten ekstra betaling. Amble Gård er et flott utgangspunkt for turer, jakt og fiske.

Alle seks utleiehusene ligger uforstyrret til med utsikt til fjord, fjell og bre. To av dem er bygget i 2011, mens de fire andre er eldre, restaurerte gårdshus med sjel og sjarm. Husene har moderne fasiliteter som WiFi, men gir deg samtidig muligheten til å «logge-av» uforstyrret fremfor peisen eller i sofaen med en god bok. Med en kapasitet som strekker seg fra 4-12 sengeplasser er det lett å finne et hus som egner seg til ditt behov. Vil du komme enda tettere på naturen kan du leie en plassene på Amlasanden Fjordcamping i Amlabukti.

På Amble gård dyrkes jorden økologisk fordi det er bedre for de som skal dyrke og for deg som skal spise. For Amble Gård handler det om å ta vare på stedet for kommende generasjoner, og skape en ekte, nær og trivelig opplevelse for deres gjester. Her kan du oppleve et aktivt gårdsbruk, og sette tennene i saftige epler som er dyrket med kjærlighet og plukket for hånd.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell

Aga Sideri

Åkre Gard

Alde Sider

Amble Gård

Apal Sideri

Bergsdalstunet

Bondens marked

Eikenberg

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Hardangergutane

Hardangersmak

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Kandal Kjøt

Kvestad Sideri

Marås Hjort

Mikrogrønt

Nordre Solend Gård

Nyyyt

OmCider

Ostegården

Slettevollen Gardsysteri

Smak av Nordhordland

Spildegarden

Store Naa Siderkompani

Strilalam

Svanøy Røykeri

Tekslo Seafood

Toppe Gartneri

Tveita Gardsmat

Undredal Stølsysteri

Varegga – Mat fra Bergen

Vestavin

Vikja

Voss Bryggeri

Vossasmør