Nordre Solend Gård

På Nordre Solend Gård dyrkes unike råvarer som har levd et godt liv – fordi smak og produksjonsforhold henger tett sammen.

Nordre Solend Gård

På Nordre Solend Gård dyrkes unike råvarer som har levd et godt liv – fordi smak og produksjonsforhold henger tett sammen.

Fakta

Adresse:
Solendvegen 245, 5936 Manger

E-post:
solendgaarden@gmail.com

Nettsted:
www.facebook.com/nordresolendgard

Kort om Nordre Solend Gård

For Nordre Solend Gård er det viktig at dyr og plantevekster skal ha mulighet til å utøve så naturlig atferd som mulig. Her har dyr og planter innvirkning på sin egen hverdag, og her lever de og vokser etter sin egen pipe. Bøndenes oppgave er å legge forholdene til rette for at dyrene skal ha det godt. På småbruket har griser og ender, høns og geiter fri tilgang til mat og drikke, og de bestemmer selv om de vil oppholde seg innendørs eller leke ute. Her er det rom for å være rampete, uvanlig og rar. Og her får dyrene finne på både tull og sprell. På Nordre Solend Gård vokser vekstene vilt, i takt med vær og vind.

Menneskene bak Nordre Solend Gård, Maya og Martin, er ifølge dem selv to by-tullinger med landbruksutdannelse som kjøpte en gård i 2016. Begge er brennende opptatt av dyrevelferd og det norske landbruket, og driver regenerativt og debiosertifisert for å ta vare på jorda for fremtiden. Derfor har de en mindre bestand dyr på Nordre Solend Gård, og de jobber aktivt med å ivareta biologisk mangfold for en bærekraftig produksjon som er bra for mennesker og dyr. Honning, hasselnøtter, garnityrblomster og bær er noen av produktene som selges fra gården. I tillegg høstes smakfulle ville planter, urter og sopp. Fra dyrene fås ande- og hønseegg, og ferskt kjøtt fra frilandsgris og utegeiter. Ved å produsere på bestilling holder Martin og Maya forbruk og matsvinn nede.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell Bryggeri

Aga Sideri

Åkre Gard

Aktiv i Modalen

Alde Sider

Alverhonning

Alverland

Amble Gård

Apal Sideri

Bakstehuset på Ask

Bergen Øko

Bergsdalstunet

Bondens marked

Bratshaug Høylandsfe

Ciderhuset Balholm

Feddie Ocean Distillery

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Fjordsider

Garden Kolås

Gardsbrenneriet

Hajen Sideri

Hardanger Bryggeri

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Saft og Siderfabrikk

Hardanger Siderprodusentlag

Hardangerbonden

Hardangergutane

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haugsfrukt

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Heimtun økologisk gardsmat

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Homlagarden

Kandal Kjøt

Kandal Ysteri & Gardsmat

Kvestad Sideri

Larsastova

Lofthus Ekspedisjon

Lofthus Sideri

Lynghaugen Bigard

Lystgården

Løvås Gard

Marås Hjort

Mikrogrønt

Molvik Gard

Nordre Solend Gård