OSS CRAFT Distillery

OSS CRAFT Distillery merker en økende interesse for norsk brennevin internasjonalt, og Stig Bareksten tror deres søkelys på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk er noe som får verden til å sperre øynene opp.

OSS CRAFT Distillery

OSS CRAFT Distillery merker en økende interesse for norsk brennevin internasjonalt, og Stig Bareksten tror deres søkelys på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk er noe som får verden til å sperre øynene opp.

Fakta

Adresse:
Fleslandsvegen 205
5258 Blomsterdalen

Kontakt
post@osscraft.no

Nettsted
Bareksten Spirits

Kort om OSS CRAFT Distillery

OSS CRAFT Distillery er et mikrobrenneri fra Bergen som produserer håndlagde kvalitetsprodukter som gin, vodka, whisky, rom og akevitt. Rene, naturlige smaker inspirert av eldgamle håndverkstradisjoner er sjelen til Barekstens botaniske underverker, og lokale urter, poteter og bær danner grunnlaget for de rå smakene av Barekstens brennevin.

Bareksten Botanical Gin er allerede etablert som en kjent merkevare internasjonalt, og den verdenskjente Bareksten Gin har vunnet flere 10 talls internasjonale priser. San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) er den største og mest innflytelsesrike av alle kåringene. Bareksten Botanical Gin vant dobbelt gull der første gang i 2017. I 2019 gjentok de dette, og i 2021 vant de denne utmerkelsen for tredje gang. Dette har ikke skjedd før i gin-kategorien at noen har vunnet dobbelt gull tre ganger.

I et intervju sier Stig Bareksten:
– Det er alltid hyggelig å få anerkjennelse for produktene vi jobber med døgnet rundt, spesielt også når bransjen selv mener vi lager ordentlige kvalitetsprodukter. Dette betyr også mye for vår vei videre på det internasjonale markedet. Kvaliteten på produktene er hele tiden det som har stått i fokus for oss, sier gründer og destillatør Stig Bareksten.
– Jeg merker en økende interesse rundt norsk brennevin internasjonalt, og jeg tror vårt søkelys på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk er noe som får verden til å sperre øynene opp. Det er gøy at norsk gin gjør det bra på flere fronter. Vår ambisjon har hele veien vært å bli en internasjonal aktør som skal kunne vokse i mange år fremover. Verden og mulighetene er større enn man kanskje tenker, selv for et norsk håndverksdestilleri.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell Bryggeri

Aga Sideri

Åkre Gard

Aktiv i Modalen

Alde Sider

Alverhonning

Alverland

Amble Gård

Apal Sideri

Bakstehuset på Ask

Bergen Øko

Bergsdalstunet

Bondens marked

Bratshaug Høylandsfe

Ciderhuset Balholm

Feddie Ocean Distillery

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Fjordsider

Garden Kolås

Gardsbrenneriet

Hajen Sideri

Hardanger Bryggeri

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Saft og Siderfabrikk

Hardanger Siderprodusentlag

Hardangerbonden

Hardangergutane

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haugsfrukt

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Heimtun økologisk gardsmat

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Homlagarden

Kandal Kjøt

Kandal Ysteri & Gardsmat

Kvestad Sideri

Larsastova

Lofthus Ekspedisjon

Lofthus Sideri

Lynghaugen Bigard

Lystgården

Løvås Gard

Marås Hjort

Mikrogrønt

Molvik Gard

Nordre Solend Gård