Ostegården

Ostegården er en liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg. Den vellagrede Fanaosten vant i 2018 gullmedaljen i World Cheese Awards.

Ostegården

Ostegården er en liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg. Den vellagrede Fanaosten vant i 2018 gullmedaljen i World Cheese Awards.

Fakta

Adresse:
Krokeideveien 511, 5244 Bergen

Telefon
+47 994 52 557

Nettsted
www.ostegarden.no

Kort om Ostegården

Breivik gård ligger idyllisk til i Fana, nær fergekaien til Austevoll utenfor Bergen. Her bor og driver ekteparet Ruth og Jørn Hafslund med melking og ysting av sine 10-12 melkekyr. Det sier seg selv at det hele blir nært og personlig når besetningen ikke er større. Her kan kyrne beite fritt hele sommeren på en gammel eng bestående av mange sorter gress og lyng, noe som gir en helt egen karakter på melken. Har de lyst kan de til og med ta seg et bad i sjøen som denne engen grenser ned mot.

Bedriften ble til i 2006 da Ruth og Jørn ønsket å utnytte lokale råvarer i stedet for å måtte kjøpe ost fra andre. I starten var målet å lære seg å lage fransk ost av ypperste kvalitet, og etter hvert klarte de kunsten å perfeksjonere produksjonen av brie og camembert. I tillleg har de også youghurt, gaudaa, chiligele, Jørnsberg og Fanaost, sistnevnte en halvfast ost som er laget av pasteurisert kumelk. Fanaost er merket med spesialitetsmerket for unik smak, og i 2017 vant en 60 kg variant av denne osten NM i gårdsost. Den samme osten vant også bronse i sin klasse i Word cheese award i 2017. Denne osten er lagret i minimum 3 mnd. Kronen på verket var gullmedaljen i World Cheese Awards som Ostegården vant i 2018 med sin vellagrede Fanaost!

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell

Aga Sideri

Åkre Gard

Alde Sider

Amble Gård

Apal Sideri

Bergsdalstunet

Bondens marked

Eikenberg

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Hardangergutane

Hardangersmak

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Kandal Kjøt

Kvestad Sideri

Marås Hjort

Mikrogrønt

Nordre Solend Gård

Nyyyt

OmCider

Ostegården

Smak av Nordhordland

Spildegarden

Store Naa Siderkompani

Strilalam

Svanøy Røykeri

Tekslo Seafood

Tveita Gardsmat

Undredal Stølsysteri

Varegga – Mat fra Bergen

Vestavin

Vikja

Voss Bryggeri

Vossasmør