Ostegården

Ostegården er en liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg. Den vellagrede Fanaosten vant i 2018 gullmedaljen i World Cheese Awards.

Ostegården

Ostegården er en liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg. Den vellagrede Fanaosten vant i 2018 gullmedaljen i World Cheese Awards.

Fakta

Adresse:
Krokeideveien 511, 5244 Bergen

Telefon
+47 994 52 557

Nettsted
www.ostegarden.no

Kort om Ostegården

Breivik gård ligger idyllisk til i Fana, nær fergekaien til Austevoll utenfor Bergen. Her bor og driver ekteparet Ruth og Jørn Hafslund med melking og ysting av sine 10-12 melkekyr. Det sier seg selv at det hele blir nært og personlig når besetningen ikke er større. Her kan kyrne beite fritt hele sommeren på en gammel eng bestående av mange sorter gress og lyng, noe som gir en helt egen karakter på melken. Har de lyst kan de til og med ta seg et bad i sjøen som denne engen grenser ned mot.

Bedriften ble til i 2006 da Ruth og Jørn ønsket å utnytte lokale råvarer i stedet for å måtte kjøpe ost fra andre. I starten var målet å lære seg å lage fransk ost av ypperste kvalitet, og etter hvert klarte de kunsten å perfeksjonere produksjonen av brie og camembert. I tillleg har de også youghurt, gaudaa, chiligele, Jørnsberg og Fanaost, sistnevnte en halvfast ost som er laget av pasteurisert kumelk. Fanaost er merket med spesialitetsmerket for unik smak, og i 2017 vant en 60 kg variant av denne osten NM i gårdsost. Den samme osten vant også bronse i sin klasse i Word cheese award i 2017. Denne osten er lagret i minimum 3 mnd. Kronen på verket var gullmedaljen i World Cheese Awards som Ostegården vant i 2018 med sin vellagrede Fanaost!

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell Bryggeri

Aga Sideri

Åkre Gard

Aktiv i Modalen

Alde Sider

Alverhonning

Alverland

Amble Gård

Apal Sideri

Bakstehuset på Ask

Bergen Øko

Bergsdalstunet

Bondens marked

Bratshaug Høylandsfe

Ciderhuset Balholm

Epli Sideri

Feddie Ocean Distillery

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Fjordsider

Garden Kolås

Gardsbrenneriet

Hajen Sideri

Hardanger Bryggeri

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Saft og Siderfabrikk

Hardanger Siderprodusentlag

Hardangerbonden

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haugsfrukt

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Heimtun økologisk gardsmat

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Homlagarden

Kandal Kjøt

Kandal Ysteri & Gardsmat

Kvestad Sideri

Larsastova

Lofthus Ekspedisjon

Lofthus Sideri

Lynghaugen Bigard

Lystgården

Løvås Gard

Marås Hjort

Mikrogrønt

Molvik Gard

Nordre Solend Gård