Bakstehuset på Ask
Vi velger råvarer med omhu. Ikke noe juks, bare ÆRLIG BAKST!
Vi velger råvarer med omhu. Ikke noe juks, bare ÆRLIG BAKST!
Fakta
Adresse:
Askvegen 451
5307 Ask
Kontakt
960 08 909
mariann@bakstehuset.no
Nettsted
Bakstehuset på Ask
Kort om Bakstehuset på Ask
Bakstehuset er drevet av familien Magnussen/Kvarme. Mor Mariann er bakeren og i hovedsak driveren av bakeriet. Far Ivar er byggeren av huset og ovnen, og kan brukes til det meste. Når ikke barna Andreas, Marta og Maria er på skolen, er de mer eller mindre frivillige hjelpere, med alt fra bakst til pynt på bordet.
Den vedfyrte ovnen er hjertet i bakeriet, den veier nesten 30 tonn og gir den beste skorpe man kan tenke seg. All bakst er produsert av oss. Vi bruker de beste og reneste økologiske råvarer, og aller helst kortreiste. Brødene er langtidshevet. Det gir oss mat som har fått tiden den trenger til å utvikle god smak, god holdbarhet og ikke minst ivaretar de viktige næringsstoffene.
Vi velger råvarer med omhu. Ikke noe juks, bare ÆRLIG BAKST! Alt mel er malt på steinkvern og kommer fra små norske møller som har stor lidenskap for sine produkt. Her går kornet inn på møllesteinene, og ut kommer det reneste mel, ikke tilsatt hverken bleke midler, ekstra gluten, antiklumpemidler eller andre tilsetninger. Slik blir næringsinnholdet i mye høyere grad bevart. Vi bruker økologiske råvarer, og når det er sesong for jordbær, asparges, egg eller honning fra Ask, er bakeren på sitt lykkeligste.