Gardsbrenneriet
Håndverksdestilleriet i Nordfjord driver med alt fra eplemost, likører og brennevin til frukt, krydder og grønnsaker.
Håndverksdestilleriet i Nordfjord driver med alt fra eplemost, likører og brennevin til frukt, krydder og grønnsaker.
Fakta
Kort om Gardsbrenneriet
Mellom fjord og fjell i vakre Nordfjord ligger Gardsbrenneriet. Synnøve og Jann er begge utdannede sivilingeniører i kjemi, og valgte etter mange år med jobb i hovedstaden å flytte tilbake til Synnøves odelsgård på Sandane. Målet var å kombinere yrket som kjemiker med gårdens gamle frukttradisjoner, og resultatet ble da å starte eget destilleri. Naturen og klimaet i Nordfjord med lange lyse sommerdager og moderate temperaturer gjør at frukten får en utsøkt kvalitet og aroma under modning. Etter å ha produsert egen eplemost med stor suksess i noen år fikk de endelig lansert produktlinjen “Attåt” – lokalt brennevin med smak av naturens frukt og bær.
Synnøve og Jann har spesialisert seg på å bruke lokale råvarer til å utvikle spennende produkter som vil falle i smak for alle som setter pris på god drikke. Bringebær, eple, solbær og moreller er alle inspirasjon til ulike likører og brennevin. Enten det er til mat eller fest vil du finne en passende variant i Gardsbrenneriets sortiment. Det er også mulig å komme på omvisning på gården og i brenneriet, og man vil i tillegg til å kunne høre om destillering få smake på alle produktene. På gårdsutsalget bugner det også over av lokale grønnsaker, dyrket etter naturens vilkår.