Haugen Gardsmat
Med ønske om smakfulle opplevelser – Haugen Gardsmat produserer mat tuftet på tradisjon og kvalitet, i samspill med naturen rundt dem.
Med ønske om smakfulle opplevelser – Haugen Gardsmat produserer mat tuftet på tradisjon og kvalitet, i samspill med naturen rundt dem.
Fakta
Kort om Haugen Gardsmat
Kristine og Odd Ohnstad driver Haugen Gardsmat i Flåm, og er opptatt av at den spektakulære naturen som omringer dem skal danne grunnlaget for deres matkultur. Gjennom de siste 15 årene har Kristine og Odd levert kvalitetsprodukter fra egen region, og vil være produsent av gode produkter i fremtiden – der tradisjon i samspill med nytenkning vil føre til nye spennende retter.
Det er mye liv og røre rundt gården i Flåm. Haugen Gardsmat har frittgående utegriser, og dyrene lever ute i nærområdet til gården. Her har de stor plass å boltre seg på, fullt av planter, røtter og annet småplukk de finner. Bekken “Hilda” er grisenes vannkilde, og når været ikke tillater dem å sove ute søker de tilflukt i grisehuset. Lam går fra fjord til fjell på næringsrike og varierte beite. Fra nabogården får Odd og Kristine kjøtt fra ulike storfe som Scottish Highland, Vestlands Fjordfe, og Norsk Rødt Fe, og i perioder kan man også få tak i herlig kjekjøtt.
Haugen Gardsmat leverer produkter fra lam, kje, svin, storfe, hjort og rein, og kan tilby ferske stykningsdeler som selges direkte fra gården. Kristin og Odd salter, røyker og speker ulike typer kjøtt, og har vunnet NM for sin langtidsmodnede spekeskinke. De tilbyr også ulikt tilbehør som potetstappe, ertekrem og kålstuing, som kan fås på Bondens Marked og ulike dagligvarebutikker. Med sitt engasjement for å redusere matsvinnet sitt lanserte de Sognalapskaus – en norsk tradisjonsrett der fårekjøtt og grønnsaker som bønder sliter med å omsette kommer til bruk.