Nordre Solend Gård
På Nordre Solend Gård dyrkes unike råvarer som har levd et godt liv – fordi smak og produksjonsforhold henger tett sammen.
På Nordre Solend Gård dyrkes unike råvarer som har levd et godt liv – fordi smak og produksjonsforhold henger tett sammen.
Fakta
Adresse:
Solendvegen 245, 5936 Manger
E-post:
solendgaarden@gmail.com
Nettsted:
www.facebook.com/nordresolendgard
Kort om Nordre Solend Gård
For Nordre Solend Gård er det viktig at dyr og plantevekster skal ha mulighet til å utøve så naturlig atferd som mulig. Her har dyr og planter innvirkning på sin egen hverdag, og her lever de og vokser etter sin egen pipe. Bøndenes oppgave er å legge forholdene til rette for at dyrene skal ha det godt. På småbruket har griser og ender, høns og geiter fri tilgang til mat og drikke, og de bestemmer selv om de vil oppholde seg innendørs eller leke ute. Her er det rom for å være rampete, uvanlig og rar. Og her får dyrene finne på både tull og sprell. På Nordre Solend Gård vokser vekstene vilt, i takt med vær og vind.
Menneskene bak Nordre Solend Gård, Maya og Martin, er ifølge dem selv to by-tullinger med landbruksutdannelse som kjøpte en gård i 2016. Begge er brennende opptatt av dyrevelferd og det norske landbruket, og driver regenerativt og debiosertifisert for å ta vare på jorda for fremtiden. Derfor har de en mindre bestand dyr på Nordre Solend Gård, og de jobber aktivt med å ivareta biologisk mangfold for en bærekraftig produksjon som er bra for mennesker og dyr. Honning, hasselnøtter, garnityrblomster og bær er noen av produktene som selges fra gården. I tillegg høstes smakfulle ville planter, urter og sopp. Fra dyrene fås ande- og hønseegg, og ferskt kjøtt fra frilandsgris og utegeiter. Ved å produsere på bestilling holder Martin og Maya forbruk og matsvinn nede.