Spildegarden

Spildegarden blander kunnskap bygd på eldgamle tradisjoner med ny teknologi, slik at den sødmefulle og friske smaken av Spildemost kan nytes året rundt.

Spildegarden

Spildegarden blander kunnskap bygd på eldgamle tradisjoner med ny teknologi, slik at den sødmefulle og friske smaken av Spildemost kan nytes året rundt.

Fakta

Adresse:
Nedre Vik 78, 5610 Øystese

Telefon
+47 915 59 879

Nettsted
www.spildegarden.no

Kort om Spildegarden

I idylliske Øystese har Spildegarden i fire generasjoner produsert herlige smaksbomber av eple, og har med rette fått tilnavnet eplemostspesialisten i Hardanger. Jane og Geir Henning dyrker eplene selv på gården, og sørger for å først plukke de når de er på sitt aller beste. Eplene sorteres så manuelt og hver sort presses for seg, og blir til herlige eplemoster og sidre. På denne måten bevares den enkelte sortens særpreg, og hver av Spildemostene varierer i utseende, smak og lukt. Her er det ingen tilsetninger – Spildegarden vil ikke endre på det naturlige.

Spildegardens visjon er å tilby et godt og smaksrikt alternativ til den veletablerte vinmenyen hos restauranter og hoteller. Jane og Geir Henning planter kontinuerlig nye og gamle eplesorter for å hele tiden skape nye spennende smaker, og har en Spildemost til enhver anledning. Hver variant finnes kun i et begrenset antall, og i tillegg til personlig levering hos utvalgte restauranter og hoteller har Spildegarden gårdsutsalg. Her kan man handle de prisbelønte produktene til Spildegarden året rundt, samt et utvalgt ferske bær og frukt i sesong. Det er også muligheter å få oppleve produksjonen på nært hold, da eplebøndene på Spildegarden mer enn gjerne holder omvisning og smaking for den som ønsker en liten reise i eplenes verden.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell

Aga Sideri

Åkre Gard

Alde Sider

Amble Gård

Apal Sideri

Bergsdalstunet

Bondens marked

Eikenberg

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Hardangergutane

Hardangersmak

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Kandal Kjøt

Kvestad Sideri

Marås Hjort

Mikrogrønt

Nordre Solend Gård

Nyyyt

OmCider

Ostegården

Slettevollen Gardsysteri

Smak av Nordhordland

Spildegarden

Store Naa Siderkompani

Strilalam

Svanøy Røykeri

Tekslo Seafood

Toppe Gartneri

Tveita Gardsmat

Undredal Stølsysteri

Varegga – Mat fra Bergen

Vestavin

Vikja

Voss Bryggeri

Vossasmør