Bergen Øko
Bergen Øko sin visjon er å etablere Bergens første, største og mest veldrevne økologiske markedshage. Vi ønsker å vise byens befolkning at det er mulig å dyrke førsteklasses økologiske grønnsaker i Bergen på en bærekraftig og enkel måte.
Bergen Øko sin visjon er å etablere Bergens første, største og mest veldrevne økologiske markedshage. Vi ønsker å vise byens befolkning at det er mulig å dyrke førsteklasses økologiske grønnsaker i Bergen på en bærekraftig og enkel måte.
Fakta
Adresse:
Grimseidvegen 206
5239 Rådal
Kontakt
997 91 025
bergenoko@gmail.com
Nettsted
Bergen Øko
Kort om Bergen Øko
Bergen Øko satser på et bredt spekter av grønnsaker, dyrket hovedsaklig med no-digmetoden. Kompost er vår hovedkilde til jordens og plantenes næring. Produktene skal i størst mulig grad omsettes til restaurant, grossist og privatkunder.
Bærekraft er Bergen Øko sin store fane i visjonen til prosjektet. En økologisk markedshage er og skal være en transparent aktør hva angår målbarhet som CO2avtrykk og forbruk. Det er vel neppe nødvendig å utdype betydningen av lokal, bærekraftig matproduksjon i denne sammenheng, men vi skynder oss å tilføye at vi er overbevist om at denne type matproduksjon kommer til å utgjøre en revolusjon innen fremtidens matproduksjon. I Norge og Vestland har vi et optimalt utgangspunkt for å gjøre en forskjell nasjonalt og internasjonalt, med mye kulturlandskap hvor det ikke er for sent å dyrke matjorden.
Brutt ned i praksis vil de store ordene over her gi seg til kjenne i:
– Utnyttelse av egne trær til trevirke
– Økologisk kompost basert på eget organisk avfall og husdyrgjødsel fra naboer
– Tilførsel av næring til mikroorganismer, slik at matjord bygges i stedet for utarmes
– Biologisk nedbrytbar emballasje
– Stort sett håndkraft og enkel mekanikk i driften
– Videreforedling av råvarene
– Bygging av en sunn forretningsmodell for produksjon av grønt
– Synliggjøring av grønnsaksproduksjonen for forbipasserende og på sosiale media
– Kompetanseheving rundt ren mat for byens befolkning