Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Bygdeysteri er eit ysteri i Øystese, eigd og drive av lokale bønder

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Bygdeysteri er eit ysteri i Øystese, eigd og drive av lokale bønder

Fakta

Adresse:
Sjusetevegen 14, 5610 Øystese

Telefon
901 52 038

Nettsted
hardangerbygdeysteri.no

Kort om Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Bygdeysteri er eit ysteri i Øystese, eigd og drive av lokale bønder. Mjølkebønder frå 13 gardar skipa eige ysteri i det tidlegare meieriet. Meieribygget er blitt til Mathuset Hardanger og husar både ysteri, bryggeri og gardsmatbutikk. Me lager no Hardanger steikeost i fleire smaksvariantar, Ricotta og Kremost. Meir på gang!

Hardanger steikeost er ein halloumi-type, ein ost som skal steikast eller grillast. Del den i skiver, steik nokre minutt på panna, den smeltar ikkje – nytast varm. Høver som erstatning for kjøt, og er god både til salat, burger, på brødskiva, mm. Røykt steikeost har ein mild, naturleg smak av røykt gråor. Gråor er tradisjonelt mykje nytta til røyking av mat i Hardanger.

Me tek i mot grupper på omvising og ostesmaking i Skummesalen – vårt særeigne visningslokale. Kan tilby lunsj til større grupper.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell Bryggeri

Aga Sideri

Åkre Gard

Aktiv i Modalen

Alde Sider

Alverhonning

Alverland

Amble Gård

Apal Sideri

Bakstehuset på Ask

Bergen Øko

Bergsdalstunet

Bondens marked

Bratshaug Høylandsfe

Ciderhuset Balholm

Epli Sideri

Feddie Ocean Distillery

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Fjordsider

Garden Kolås

Gardsbrenneriet

Hajen Sideri

Hardanger Bryggeri

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Saft og Siderfabrikk

Hardanger Siderprodusentlag

Hardangerbonden

Harding Sideri

Hauane Gard

Haugen Gardsmat

Haugsfrukt

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Heimtun økologisk gardsmat

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Homlagarden

Kandal Kjøt

Kandal Ysteri & Gardsmat

Kvestad Sideri

Långesteinen

Larsastova

Lofthus Ekspedisjon

Lofthus Sideri

Lynghaugen Bigard

Lystgården

Løvås Gard

Marås Hjort

Mikrogrønt