Haugsfrukt
Lokal produsent av frukt og sider, i vakre Lærdal.
Lokal produsent av frukt og sider, i vakre Lærdal.
Fakta
Kort om Haugsfrukt
2015 var året Fredrik Hestetun og familien fikk oppfylt drømmen som fruktprodusent, da det vart inngått forpakting av den flotte garden på Hauge i Lærdal. I 2017 stod over 2500 epletre i den næringsrike jorda, som er plantet på moderne italiensk -plantesystem. Sortene er en fin variasjon av tidlig- epler, som gir mye sødme og balansert syre og er heilt perfekt til juice- og ciderproduksjon. Gamle cider oppskrifter fra Sogn vart børsta støvet av, og prøveproduksjonen vart sett i gang. Eit 20-talls batcher seinere og mange seine netter førte til gode produkt av både alkoholinnholdige og alkoholfrie drikkevarer, som vi er blitt veldig stolt av. Vi utvikler oss stadig og har et høythengende mål om å finne nye gode produkter som den Norske frukten fortjener.