Kandal Kjøtt
På Kandal Kjøt blander Nygård-familien gamle metoder med moderne smaker for å videreføre mattradisjonene på gården.
På Kandal Kjøt blander Nygård-familien gamle metoder med moderne smaker for å videreføre mattradisjonene på gården.
Fakta
Kort om Kandal Kjøtt
Kandal Kjøt er en familiebedrift som lager rene og smakfulle kjøttprodukter fra kje og geit. Du finner dem mellom bratte berg og dype daler i Nordfjord. Her går dyrene og beiter på friskt gress i ren fjelluft, fritt for veistøv og eksos. Geitekillingene leker og trives i det vakre og frodige naturlandskapet i Kandal. Her holder også tre generasjoner av familien Nygård hus. Kandal Kjøtt ble stiftet av Bjørn og Magni Nygård i 1997, og i dag er både barn og barnebarn involvert i driften.
På gården produserer familiebedriften ekte og naturlige produkter laget på tradisjonelle metoder med moderne utstyr. De har et eget produksjonslokale hvor de lager både spekepølser og spekelår, pinnekjøtt og pålegg, akkurat slik kundene deres vil ha dem. Kjøttstykkene sorteres etter ulike kvaliteter før de tørrsaltes og henges på stabbur, slik det har blitt gjort på gården i generasjoner. Håndverksproduktene som lages er helt uten melk og gluten, med den samme gode smaken av tradisjon i bunn. Produktene lages på bestemors gamle oppskrifter og metoder, noe som vekker barndomsminner og følelser hos mange av Kandal Kjøts kunder.
Geitekjøtt er det kjøttet det spises mest av i verden, og i Kandal har geita alltid hatt en spesiell posisjon. Det bor faktisk flere geiter enn mennesker i bygda. Likevel kjøpes det også inn dyr fra andre gårder på Vestlandet for å møte behovet i markedet. Kjekjøttet har en fantastisk kvalitet og er mildt og delikat på smak. Det er lett og lyst og minner om kylling. Derfor egner det seg svært godt som det er, eller som base for krydder. Den tradisjonelle, grove Dampepølsa tilsettes bare litt salt og pepper, mens det nyeste produktet, Kjerizo, sparker fra seg med både chili og paprika.
På Kandal Kjøtt blander Nygård-familien gamle metoder med moderne smaker for å videreføre mattradisjonene på gården.