Smak av Nordhordland

I lokalmatprosjektet Smak av Nordhordland samles bønder, fiskere, restauranter og næring som alle brenner for de fantastiske råvarene regionen har å by på.

Smak av Nordhordland

I lokalmatprosjektet Smak av Nordhordland samles bønder, fiskere, restauranter og næring som alle brenner for de fantastiske råvarene regionen har å by på.

Fakta

Telefon
+47 482 55 530

Nettsted
www.smakavnordhordland.no

Kort om Smak av Nordhordland

I Nordhordland har man alt som skal til for å kunne skape fremtidig livskraftig næring av lokalmat. Smak av Nordhordland er et organisert prosjekt som setter et etterlengtet fokus på historien om tradisjonene, gårdene og råvarene fra det vakre landskapet som strekker seg fra Gulen i nord til Osterøy i sør. Prosjektet arbeider utrettelig for å samle aktører og bedrifter som forvalter, produserer og leverer lokalmat fra regionen, og har en rekke lokalmatprodusenter og serveringssteder som medlemmer i nettverket.

Det bugner over av gode råvarer i Nordhordland. Kjøtt, fisk, grønnsaker, honning, bær, bakst, ost, spekemat og egg er blant godsakene regionen har å by på, og Nordhordland er et utmerket sted å starte for den kulinarisk interesserte som ønsker kortreist mat. Smak av Nordhordland etablerer og styrker samarbeid og kompetanse mellom ulike aktører innenfor matproduksjon, servering og reiseliv, og formidler kunnskap om den fantastiske matkulturen som finnes innenfor det UNESCO-utnevnte biosfæreområdet.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell

Aga Sideri

Åkre Gard

Alde Sider

Amble Gård

Apal Sideri

Bergsdalstunet

Bondens marked

Eikenberg

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Hardangergutane

Hardangersmak

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Kandal Kjøt

Kvestad Sideri

Marås Hjort

Mikrogrønt

Nordre Solend Gård

Nyyyt

OmCider

Ostegården

Slettevollen Gardsysteri

Smak av Nordhordland

Spildegarden

Store Naa Siderkompani

Strilalam

Svanøy Røykeri

Tekslo Seafood

Toppe Gartneri

Tveita Gardsmat

Undredal Stølsysteri

Varegga – Mat fra Bergen

Vestavin

Vikja

Voss Bryggeri

Vossasmør