Tekslo Seafood

Tang og tare er havets grønnsaker – proppfulle av smak og næring. Derfor kalles det Sjøsaker, og produsentene bak Tekslo Seafoods har som mål å få tang og tare tilbake på matbordet.

Tekslo Seafood

Tang og tare er havets grønnsaker – proppfulle av smak og næring. Derfor kalles det Sjøsaker, og produsentene bak Tekslo Seafoods har som mål å få tang og tare tilbake på matbordet.

Fakta

Adresse:
Tofterøyvegen 453, 5379 Steinsland

Telefon
+47 926 42 925

Nettsted
www.teksloseaweed.no

Kort om Tekslo Seafood

Der Atlanterhavet møter Nordsjøen, og langs hele Norges kyst, finnes det en underutnyttet og til dels glemt naturressurs. Forfedrene livnærte seg av havet i tusener av år, og for de var tang og tare en livsviktig kilde til vitaminer, mineraler, kalsium og jod. I tillegg til det næringsrike innholdet, så er også tang og tare verdens beste kilde til umami, og er en naturlig smaksforsterker som kan brukes til så mangt. Gründerne bak Tekslo Seafood har alle vokst opp ved havet. Sammen har de en drøm om å bidra til en mer bærekraftig klode ved å snu trendene rundt mat og helse og har nå introdusert tang og tare til verden.

Høsteområdene befinner seg i havgapet ved Tekslofyret, vest for Tofterøy på Sotra. Med perfekte strømforhold, ren og klar sjø med høyt næringsinnhold, uten fiskeoppdrett eller andre forurensende elementer, er det optimale vekstvilkår for plantene. Tekslo høster viltvoksende tang og tare for hånd fra holmer og skjær, hvor det er tang og tare av den aller ypperste kvalitet. Plantene tørkes så i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust.

Tang og tare finnes i et utall ulike varianter, og Sjøsaker™ er produkter bestående av allsidige sorter som søl, stortare, havsalat og fingertare. Disse er alle ypperlige smaksforsterkere til matlagingen, og det er kun fantasien som setter grenser. Bruk Søl på alt fra kjøtt til vaniljeis for å tilføye den unike umami smaken, eller tacokrydder med tare for å piffe opp fredagsmiddagen. Trøffeltangoljen er ypperlig til å gi rettene en ekstra smakfull detalj, og sjokolade med fingertare og søl kan nytes med kaffekoppen når man vil unne seg litt ekstra.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell

Aga Sideri

Åkre Gard

Alde Sider

Amble Gård

Apal Sideri

Bergsdalstunet

Bondens marked

Eikenberg

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Hardangergutane

Hardangersmak

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Kandal Kjøt

Kvestad Sideri

Marås Hjort

Mikrogrønt

Nordre Solend Gård

Nyyyt

OmCider

Ostegården

Smak av Nordhordland

Spildegarden

Store Naa Siderkompani

Strilalam

Svanøy Røykeri

Tekslo Seafood

Tveita Gardsmat

Undredal Stølsysteri

Varegga – Mat fra Bergen

Vestavin

Vikja

Voss Bryggeri

Vossasmør