Varegga - Mat fra Bergen
Kvalitetsmat fra Bergen, laget med omtanke for både mennesker, dyr og miljø.
Kvalitetsmat fra Bergen, laget med omtanke for både mennesker, dyr og miljø.
Fakta
Kort om Varegga
Varegga består av de to gårdene Løvaas Gården og Kvamme Gard, og holder til på østsiden av byfjellene i Bergen. Etter å ha innsett at det er bedre å samarbeide enn å holde på hver for seg startet de Varegga – Mat fra Bergen, et samarbeidsprosjekt om å levere lokal mat av beste kvalitet til Bergens befolkning. Med fokus på dyrevelferd og utvikling av lokalmiljø har Varegga en visjon om å være det naturlige førstevalget for byens matentusiaster. De to gårdene har i tillegg et ønske om å la folk få mulighet til å oppleve norsk matproduksjon på nært hold ved ulike typer arrangement på gårdene.
Løvaas Gården har herlig ungarsk ullgris (Mangalitsagris) og oppdrettshjort. Dyrene får gå ut og inn hele året, de graver i jorden, og koser seg med det de finner å spise ute.
Kvamme Gard er en familiedrevet gård, og leverer kvalitetskjøtt fra okser som har fått spise store mengder med egenprodusert gress. I tillegg får de brød fra Lie Nilsen Bakeri og mask fra Lysefjorden Mikrobryggeri. Dette gjør at de bare trenger et minimum med kraftfòr. Kvamme Gard bruker kun bærekraftig kraftfòr uten soya, basert på Norske råvarer.
På eiersiden har VAREGGA – Mat fra Bergen også knyttet til seg to kokker med svært høy matfaglig kompetanse.
Julie Log har vært på senior kokkelandslaget og var med å ta to gull i OL 2016, og Fredrik Log tok NM gull i 2013.
Disse to er med for å utvikle VAREGGA – Mat fra Bergen sine produkter.
Kokkene kan også leies til oppdrag hos bedrifter og private.