Varegga - Mat fra Bergen

Kvalitetsmat fra Bergen, laget med omtanke for både mennesker, dyr og miljø.

Varegga - Mat fra Bergen

Kvalitetsmat fra Bergen, laget med omtanke for både mennesker, dyr og miljø.

Fakta

Adresse:
Langedalen 522, 5268 Haukeland

Telefon
+47 400 04 886

Nettsted
www.varegga.no

Kort om Varegga

Varegga består av de tre gårdene Løvaas Gården, Lavik Gard og Kvamme Gard, og holder til på østsiden av byfjellene i Bergen. Etter å ha innsett at det er bedre å samarbeide enn å holde på hver for seg startet de Varegga – Mat fra Bergen, et samarbeidsprosjekt om å levere lokal mat av beste kvalitet til Bergens befolkning. Med fokus på dyrevelferd og utvikling av lokalmiljø har Varegga en visjon om å være det naturlige førstevalget for byens matentusiaster. De tre gårdene har i tillegg et ønske om å la folk få mulighet til å oppleve norsk matproduksjon på nært hold ved ulike typer arrangement på gårdene.

Løvaas Gården har herlig ungarsk ullgris (Mangalitsagris) og oppdrettshjort. Dyrene får gå ut og inn hele året, de graver i jorden, og koser seg med det de finner å spise ute.

Hos Lavik Gard er det høner fritt på tunet, og sauer og ammekyr har mer enn nok plass å boltre seg på midt blant beiter og fjell. Her bygges det nå nytt driftsbygg i tre, i gammel grindverks teknikk.

Kvamme Gard er en familiedrevet gård, og leverer kvalitetskjøtt fra okser som har fått spise store mengder med egenprodusert gress. I tillegg får de brød fra Lie Nilsen Bakeri, mask fra Lysefjorden Mikrobryggeri, og frukt og grønt fra Matsentralen. Dette gjør at de bare trenger et minimum med kraftfòr.

VAREGGA – Mat fra Bergen har også knyttet til seg to kokker med svært høy matfaglig kompetanse. Julie Salmo har vært på senior kokkelandslaget og var med å ta to gull i OL 2016, og Fredrik Log tok NM gull i 2015.
Disse to er med for å utvikle VAREGGA – Mat fra Bergen sine produkter. Kokkene kan også leies til oppdrag hos bedrifter og private.

Lokalmat

Produsenter

7 Fjell

Aga Sideri

Åkre Gard

Alde Sider

Amble Gård

Apal Sideri

Bergsdalstunet

Bondens marked

Eikenberg

Fjåk Sjokolade

Fjellestad Gardskjøken

Gardsbrenneriet

Hardangerbonden

Hardangergutane

Hardangersmak

Harding Sideri

Haugen Gardsmat

Haust Hardanger

Heimalaga mat frå Pøylo

Helleland Gard

Hille Økologisk Gardsbruk

Kandal Kjøt

Kvestad Sideri

Marås Hjort

Mikrogrønt

Nordre Solend Gård

Nyyyt

OmCider

Ostegården

Smak av Nordhordland

Spildegarden

Store Naa Siderkompani

Strilalam

Svanøy Røykeri

Tekslo Seafood

Tveita Gardsmat

Undredal Stølsysteri

Varegga – Mat fra Bergen

Vestavin

Vikja

Voss Bryggeri

Vossasmør