Haust Hardanger
Å høste fra naturen gir godsaker i pose og sekk – Haust Hardanger produserer naturlige smaker fra gården, helt uten tilsetninger.
Å høste fra naturen gir godsaker i pose og sekk – Haust Hardanger produserer naturlige smaker fra gården, helt uten tilsetninger.
Fakta
Kort om Haust Hardanger
Haust Hardanger drives av Turid Alice Skjervheim, og holder til i Ytre Ålvik i den nordlige delen av Hardangerfjorden. Her er det lange tradisjoner for fruktdyrking, og klima og jordsmonn gjør bygda svært egnet for epler og bær. Gården er en typisk vestlandsgård, med små teiger og ulendt terreng. Tidligere var det også husdyr på gården, med både hest, kyr, sau og høner. Den dag i dag er driften mindre, men produktene mer spesielle.
Haust Hardangers filosofi er at bare fantasien setter grenser, og frukt og bær foredles og brukes til en rekke smaksrike produkter. I produksjonslokalet på gården tørkes frukt og bær, helt uten tilsetninger. Tørket eple lages av ypperlige sorter som Nanna, Discovery, Aroma, Elstar og Rubinstep. Flere ulike slag plommer og pærer tørkes også, og er fantastiske smaker til bruk i matlaging. Tørket frukt og bær smaker forskjellig alt etter sort og modningsgrad, og kan brukes som den er til snacks, eller til bakst, musli, i salat eller som tilbehør og pynt.